2024 EKYS 💯'den fazla KARIŞIK SORU ÇÖZÜMÜ

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 27. 10. 2023
  • EKYS sınavı müdür ve müdür yardımcısı olmak isteyen öğretmenler için ayrı ayrı yapılan sınavdır. Sınavda 80 sorudan oluşur ve sınav süresi 150 dakikadır. Sınavda başarılı sayılıp mülakata katılabilmek için sınavdan 60 ve üzeri puan almak gereklidir.80 soruluk yazılı sınavın konu dağılımı şu şekildedir;
    Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (8 soru)
    Eğitim ve Öğretimde Etik (8 soru)
    Genel Kültür (16 soru)
    Eğitim Bilimleri (24 soru)
    Değerler Eğitimi (8 soru)
    Mevzuat (16 soru)
    EKYS yazılı sınavdan 60 puan ve üzeri alan adaylar sözlü sınava katılmaya hak kazanmaktadır. Sözlü sınav içeriği şöyledir; Yazılı sınav konuları (mevzuat ve genel kültür): %20 Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü: %20 Temsil kabiliyeti, liyakati, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu: %20 Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı: %20 Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı: %20Sözlü sınavdan 60 ve üzeri puan alan adaylar müdür ve müdür yardımcılığı kadrolarına atanabilmektedir.
    EKYS Başvuru Şartları 2024Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde; “Adaylık dâhil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak,” hükmü yer almaktadır.Bu sürenin hesaplanmasında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenlik, asker öğretmenlik, yıllık izin, hastalık izni ve aylıksız izinde geçen sürelerin tamamı değerlendirilecektir. Sürenin hesabında; yazılı sınava başvuru tarihinin son günü olan ilgili tarih esas alınacaktır. (10 Şubat 2022) Son başvuru tarihi itibariyle öğretmenlikte 2 yılını dolduran adaylar sınava girebilecektir.
    Okul Müdür Yardımcısı Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
    Okul müdür yardımcısı ne iş yapar sorusuna genel olarak, okulla ilgili yönetim işlerine destek olur cevabı verilebilir. Okulun her türlü yazışma, yönetim, güvenlik, bakım, beslenme ve etkinlik gibi işleri ile ilgilenir. Müdür tarafından verilen görevleri yerine getirir. Bu görevlerin okulun belirlediği amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilmesinden müdüre karşı sorumludur. Müdür veya müdür başyardımcısı olmadığında onların görevlerini devralır. Okulda kullanılan defter, çizelge ve form gibi belgeler ile ilgili işleri yürütür. Nöbetçi öğretmen ve öğrenci çizelgesini hazırlar. Düzen sağlamak için nöbet çizelgesini takip eder. Okul müdür yardımcısı görevleri arasında kaynakların etkili ve verimli kullanılmasını sağlamak da yer alır. Gereken araçların temini için ilgili kişilerle iletişim kurar. Personel devamlılığını takip eder. Öğretmen tayini gibi tutulması gereken belgeleri düzenler.
    Blog: isagurbuz002.blogspot.com/

Komentáře •