Cât te costă structura unei case?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 11. 09. 2024
  • Cât mă costă casa?
    Este întrebarea pe care o primesc cel mai des.
    Ți-am pregătit un prim articol din categoria - cât mă costă casa, în care voi vorbi exclusiv depre structură și costurile aferente.
    Am făcut o predimensionare aplicată pe un proiect de arhitectură, pe 3 sisteme structurale: - structură din zidărie cu goluri verticale și stâlpișori din beton armat, structură din Cross Laminated Timber și structură din panouri prefabricate pe osatură din lemn / tip timberframe. Pentru fiecare sistem am cerut oferte de preț pe listele de cantități și am făcut o analiză comparativă de costuri.
    Mai multe detalii în video.
    Arhitectură: arh. Andrei Hernest // andrei.hernest@gmail.com //
    Pe aceeași temă - Cât te costă termoizoția casei? • Cât te costă termoizol...
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasisten...

Komentáře • 1,2K

  • @fifapst327
    @fifapst327 Před 5 lety +35

    In sfarsit un baiat destept si amabil, frumos gestul de a impartasi aceste informatii, ma inclin !

  • @barnabogdan5094
    @barnabogdan5094 Před 5 lety +2

    Felicitari pentru efort. Unul dintre putinele video-uri de pe CZcams in care gasesti cu adevarat informatii.

  • @gabibv
    @gabibv Před 5 lety +120

    Sa traiesti 1000 de ani nenea Marius, de aproape 1 an caut astfel de informatii sa pot sa imi fac o idee de costuri.Da vreau vreau vreau mai multe clipuri de acest gen si eventual daca timpul va permite la fel niste estimari pentru case cu etaj/mansarda mici pana in 130mp construiti cu o amprenta la sol de 64mp ( 8x8 sau 9x7 ).

  • @hardsoft21
    @hardsoft21 Před 5 lety +2

    Super bun. Un topic care merita toata lauda. Profesionalism 100%. Daca gaseam aceasta prezentare acum 6 ani de zile stateam si eu linistit sa nu mai calculez cand mi-am construit casa. Tot ce este prezentat aici am facut singur in decurs de 1 an de zile ca sa pot sa decid ce variant sa aleg. Astept si alte prezentari. Bafta - VREAU articolul urmator

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      Phu, și cum stai cu stresul? ai mai reușit să faci și altceva în anul ăla?

    • @hardsoft21
      @hardsoft21 Před 5 lety +1

      @@MariusSoflete cu stresul stau bine , cu kg stau mai rau. De nervi am mancat si fumat ca spartul ( am uitat sa precizez ca exact cu 4 ani inainte sa ma apuc de casa m-am lasat de fumat ) , asa ca am fumat in acel an cat pt 3 ani. Scandal si certuri cu constructorul, nervi la maxim si in final a iesit cu am dorit.
      Acum daca privesc inapoi , daca stau si ma gandesc ... inteleg ca si eu si constructorul am facut anumite greseli. Fiecare intelege ce vrea din ce se discuta, fiecare face cum ii este mai simplu sau mai usor. Ca pana la urma vorbim de bani si de timp.
      Cert este ca un program de proiectare/desen 3D e foarte practic ( SolidWork, Autocad, Autodesk Inventor , etc. ). Eu am ales sa-mi fac desenele in Autodesk Inventor pt ca-mi dadea voie sa calculez materialele, sa ma plimb prin "casa" , sa o dezasamblez si sa inteleg unde sunt punctele slabe ale executiei.
      La final , dupa ce am ajuns cu ea la rosu, am realizat cat de norocos am fost folosind acele program. Eu am pozat trecerile tevilor si cablurilor prin pereti si prin plansee. Deci am prevazut din start acele tuburi prin care treceau utilitatile. Am aflat ca au fost cazuri in care dupa realizarea casei au descoperit ca au uitat de utilitati.
      Pentru cei care intreaba care este pretul pe mp la rosu pot sa le spun ca acesta difera destul de mult in functie de variantele alese. De aceea recomand abordarea din prezenatrea facuta. Asa puteti sa vedeti care sunt punctele tari si cele slabe ale proiectului, ale executiei si mai ales ce o sa iasa la final.
      BAFTA si ne mai auzim.

  • @liviubogdan9350
    @liviubogdan9350 Před 5 lety +3

    super articolul! multumim! la fel cum au scris si altii inainte, o varianta pentru o casa de dimensiuni "standard", adica 100 m2 fara etaj ar ajuta pe multa lume sa ia in considerare mult mai mult aceasta varianta. Multumim pentru lamuriri!

  • @MihailDadun
    @MihailDadun Před 5 lety +20

    Extrem de bine explicat. Punctual, clar, situații reale, nu pur teoretice. Nici măcar nu am în plan (în viitorul apropiat) să îmi fac o casă, dar tot am urmărit cu atenție tot clipul.
    Aștept cu nerăbdare următoarele videoclipuri! Chiar e nevoie de cineva care să pună problema atât de clar și sistematic. Felicitări! Ai un nou subscriber :)

  • @benhlamaga
    @benhlamaga Před 5 lety +4

    Felicitari Marius!!! Chiar zile astea cautam preturi medii pt unele materiale de pe piata (beton,otel).
    Ne oferi informatii si lucruri foarte utile! Tine o tot asa!!!

  • @alinmoigradean2405
    @alinmoigradean2405 Před 4 lety

    Cel mai util video pentru cei care vor sa construiască. Un minim de informație pe care ar trebui sa îl știe, cel puțin. Merci, vreau! 👍

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety

      Ai o serie intreaga de costuri, la casa noi2+1

  • @DoubleJo1000
    @DoubleJo1000 Před 4 lety +8

    Nu am invatat atatea lucruri in 5 ani de facultate de arhitectura cat am invatat in 30 de minute.
    Super video si canal de youtube!

  • @ap3008
    @ap3008 Před 2 lety +1

    Felicitari pentru continutul acestui canal. Informatiile sunt foarte bine prezentate si utile. Ca arhitect stagiar am invatat foarte multe si imi place sa vad si cum gandesc inginerii un proiect.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 2 lety

      Ne bucurăm că materialele video ți-au fost de folos. :) Mult spor în continuare

  • @rotarubeniamin3390
    @rotarubeniamin3390 Před 5 lety +5

    VREAU! Informatiile oferite sunt AUR ! Exact ce eu am nevoie si nici nu credeam ca o sa aud din gura la cineva asa detalii.Cred ca noi romanii avem foarte mult nevoie de informatii (video) de la tine.Esti tanar si detii informatii actuale pe care prea putini le stiu! Apreciez ft mult filmarile tale si mai astept urmatoarele! :) multumesc!

  • @ciprianvlad8016
    @ciprianvlad8016 Před 5 lety +1

    Multumesc mult Marius ca impartasesti cu noi experienta ta de o viata in domeniul constructiilor, este evident ca esti un foarte bun specialist si nu in ultimul rand un mare om. Astept cu nerabdare si vreau cat mai multe informatii de la oameni cu adevarat valorosi. Mult succes si ma inclin in fata ta maestre.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      Sunt încă ucenic și mai am multe de învățat! Dar tot ce știu - voi da pe site. Ne revedem în curând! 54!

  • @gratzianardelean1947
    @gratzianardelean1947 Před 5 lety +13

    Mulțumesc pentru informații, sunt foarte clare si de aceea mai vrem.

  • @emildan772
    @emildan772 Před 5 lety +2

    Un video bine venit și foarte explicit. Folositor pentru cei ce vor să-și ridice o casa și nu cunosc toate amănuntele (de costuri ) . Aștept următoarele videouri. Un video cu etapele de construcție ( fundație,legături la utilități, instalație sanitara,electrica finisaje,etc)

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety +1

      114! luăm casa și o despicăm în fir de păr și analizăm toate costurile. Urmărește în continuare blogul!

  • @rotarulucian
    @rotarulucian Před 5 lety +4

    Cred ca ai castigat si vei castiga in continuare foarte multi urmaritori cu astfel de video-uri. Felicitari si vreau in continuare astfel de articole de la tine!

  • @vladmihuta6150
    @vladmihuta6150 Před 5 lety +1

    Vreau urmatorul articol. Este foarte util ceea ce faci, felicitari pentru munca depusa! E o mare lipsa de surse credibile de informare pe partea beneficiarilor iar ceea ce faci tu ma ajuta enorm pentru planurile viitoarei mele case. Iti multumesc!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      Mulțumesc! Nu uita de primul pas când vrei să îți faci casa! E important! Cel mai important de fapt! 55!

  • @melinteluka1228
    @melinteluka1228 Před 5 lety +5

    Ești foarte bun in a explica pe înțelesul tuturor. M am abonat din 1 min.

  • @marceladogaru3472
    @marceladogaru3472 Před rokem

    Felicitări Marius!! Esti extraordinar, complete , clare si competente explicatii!! Multumim! Si eu vreau ajutorul vostru!!👏🙏

  • @DjPetronel
    @DjPetronel Před 5 lety +8

    Felicitari pentru munca si devotamentul tau! Si bineinteles ca vrem sa vedem si alte articole.

  • @laurcipy
    @laurcipy Před 5 lety +1

    DA VREAU.E super tare ca te afli aici pentru toata lumea.Sa traiesti multi ani fericit

  • @oanairani41
    @oanairani41 Před 5 lety +4

    Super informativ:) Multumim.
    Dar preturile sunt wow...nu-mi vine sa cred ce s-au scumpit constructiile.
    Aproape ne-ati convins sa ne luam apartament....

  • @chrissolea4068
    @chrissolea4068 Před 2 lety +1

    Banuiesc ca ai primit aceel coment de care vorbeia! Cu toate astea iti adaug si eu un ( VREAU ) Iti multumesc tare mult ptr tot ceea ce postezi !

  • @cristiancros
    @cristiancros Před 5 lety +3

    Felicitări! Un adevărat profesionist.

  • @provincialaderomania5314
    @provincialaderomania5314 Před 4 lety +1

    Bun cursul pentru informare si luarea celei mai bune decizii.
    Totusi, in regie proprie si respectand intocmai rigorile constructiei de case dar eliminand ceea ce nu este strict sau suprarisc iese cu mult mai ieftin cu conditia sa ai un constructor talentat si responsabil si sa fii dirigentia de santier sa ti-o faci singur documentandu-te permanent si consultandu-te cu constructorul. Am facut acest experiment personal.
    Altefel, arhitectii buni au tarife mari, constructorii buni nu-i prea nimeresti si nu lucreaza ei cu arhitectii ca nu au nevoie sau ai un proiect bun distrus de constructor si/sau ai ghinion si te costa materialelel cat nu fac, te incurca constructorul care lucreaza 3-4 case odata sau dupa ce ti-ai scos proiectul si autorizatiile iti mai raman bani de jumatate de casa si te gandesti s-o faci mai mica sau cu altii.

  • @54V4
    @54V4 Před 5 lety +3

    Foarte tare video. Bravo. E prima oara cand vizionez canalul tau si mi se pare super informativ si la obiect. Multumesc pt. efortul de a crea si impartasi aceste clipuri. {SUB}

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety +1

      Salut! Mulțam! Mai vin articole in curand!

  • @2286Alex
    @2286Alex Před 5 lety

    Vreau!!! E nevoie de oameni ca tine, de astfel de ingineri, trebuie să recunosc că te urmăresc de când ai construit pentru Buhnici, sunt uimit de efortul și munca depusă de tine la acea casă. Ai tot respectul meu! 👍👏

  • @raduman2003
    @raduman2003 Před 5 lety +57

    VREAU ! Marius , daca poti sa faci si pt case fara etaj la 100mp din Caramida sau CLT.
    Bravo , frumos facut dar nu toti ne permitem vila de cca 180 mii, deci daca poti face un video chiar si scurt cu varianta CLT si Caramida pt 100 - 125 mp. O zi buna

    • @calinpop153
      @calinpop153 Před 5 lety +16

      subscriu la solicitare si caut la fel, o solutie de construcție pentru casa ultra-compacta de 100-120 mp, fara balcoane, cu 3 dormitoare. Astept un raspuns

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety +16

      work in progress, puțină răbdare :)

    • @Muiele
      @Muiele Před 5 lety +4

      Da, si pe mine m-ar interesa ceva aproximativ la 100-120 mp la o casa doar parter. Anul viitor doresc sa ma apuc sa o construiesc.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety +7

      @@Muiele lucram, vine in curand articolul

    • @Muiele
      @Muiele Před 5 lety

      @@MariusSoflete ok multumim . Mi-ati raspuns multor intrebari . Casa din video cat are supratata totala in jur de 190 mp?

  • @urmaalin
    @urmaalin Před 5 lety

    Pai cum sa nu VREAU asemenea informatii de la o persoana atat de competenta intr-o maniera absolut gratuita?? Felicitari!

  • @mihaipanait
    @mihaipanait Před 5 lety +4

    Salut Marius! Te urmăresc de cand a inceput George B. casa la Corbeanca. Continuă sa postezi! Faci o treaba buna!

  • @mariusdanut4611
    @mariusdanut4611 Před 4 lety

    Felicitari pentru lucrurile concrete pe care le.ai explicat.

  • @envydigital8909
    @envydigital8909 Před 5 lety +4

    Excelent materialul! Felicitari pentru initiativa si pentru calitatea informatiilor oferite! Avem nevoie de cat mai multe materiale de acest gen, pentru ca numai printr-o informare corecta putem construi corespunzator.

  • @constantincanciuc7863
    @constantincanciuc7863 Před 5 lety

    N-am mai inteles prima varianta...: ori e zidarie, ori cadre... La ferestrele alea nu s-au pus bordajele conform P100-1/2013, cap. 8, care nu-s putine. Nu prea se respecta normele nici in proiectare, ce sa mai vorbim de executie. Un cutremur serios, din pacate, ne va invata minte pe toti.
    Ai adus multe detalii importante pentru beneficiari in varianta de predimensionare, foarte bine. Totusi, domeniul structurilor e urias! Pentru casa asta ar merge si cadre cu elemente lamelare din beton armat si inchideri cat se poate de ieftine. Zidaria portanta cu respectarea normelor e greoaie la casa asta, din cauza bordajelor care in 3d-ul tau nu se vad deloc. Scuze de observatii. Respect si spor la toate cele bune!

  • @Sholomonster01
    @Sholomonster01 Před 5 lety +12

    Felicitari pentru articol!
    Abia astept sa vad urmatorul.
    #vreau

  • @BogdanPascota
    @BogdanPascota Před 5 lety

    Imi place, Marius , esti cu adevarat un profesionist, asa crestem Romania ! O sa te caut cand imi voi construi o casa!

  • @nicocerneschi8558
    @nicocerneschi8558 Před 5 lety +4

    Servus, OMULE ! Ma bucur maxim ca te-am descoperit. Iti multumesc si..... VREAU ! :))

  • @ecaterinasimionsimion3340

    I felicitarii , ai facut un calcul extraordinar ,multa audienta iti doresc.

  • @MariusSoflete
    @MariusSoflete  Před 5 lety +73

    După primul recensământ, au reieșit 95 de #vreau! Și eu vreau să mai public :). Încă 5?

    • @ionutp836
      @ionutp836 Před 5 lety +1

      #vreau

    • @darktoranaga
      @darktoranaga Před 5 lety +3

      Doar ca sa iti dau mai mult de lucru, #vreau.

    • @hulubei
      @hulubei Před 5 lety

      #vreau

    • @hardsoft21
      @hardsoft21 Před 5 lety +5

      @Will Black pot sa-ti spun ca in America nu se utilizeaza OSB ( Oriented Strand Board) la realizarea caselor. In America OSB-ul se numeste Aspenite si este considerat un material secundar (placile saracului). Materialul folosit la casele este un material asemanator cu OSB-ul, modul de obtinere este cam acelasi dar la final cele doua difera foarte mult. In America sunt placi laminate din straturi de lemn si nu din achiile realizate prin prelucrare, este ceva de genul PANEL sau PLACAJ MULTISTRAT ( seamana mai mult cu placile de TEGO doar ca au altfel de protectie si tratamente). La aceste placi straturile continue si sunt puse perpendicular unul peste altul astfel incat sa confere o rezistenta mare la incercari/incarcari mecanice. Daca vrei sa te lamuresti, ai pe CZcams prezentari interesante cu Larry Haun. Acolo o sa poti sa vezi din ce se realizeaza casele la ei. Iar acele placi la ei se pun atat la interior cat si la exterior pt a realiza acel SANDWICH mult laudat.
      Uite aici o prezentare despre realizarea unei scari ( czcams.com/video/WriZpFBEqr0/video.html ) si te rog sa-mi spui daca se foloseste OSB.
      Privitor la materialul folosit de cei din America pot sa-ti spun ca am dorit sa fac casa ca acolo si cand am facut calculul am ajuns la concluzi ca mai bine ma las pagubas. Acel tip de placi este mult mai scump ca OSB-ul iar cei care se oferisera sa realizeze casa au cerut un pret astronomic pt ca era foarte mult de munca ( cica cuiele intra foarte greu in acele placi multistrat, se taie mult mai greu ca OSB-ul si deci munca in plus ). Asa ca am revenit la varianta din caramida. Daca sunt necesare si alte lamuriri nu ezita sa soliciti.
      In caz ca am facut greseli, te rog sa ma corectezi. Orice opinie e buna. Bafta si ne mai auzim.

    • @criptobulfy405
      @criptobulfy405 Před 5 lety +1

      @Will Black si in Germania e la fel. Ei folosesc OSB ca si material pentru cofrat anumite zone ale grinzilor unde nu se poate cofra cu panourile metalice

  • @mirceam7152
    @mirceam7152 Před 5 lety +2

    Salut, a fost interesant analiza pentru cele 3 tipuri de structura prezentate, totusi vreau sa atrag atentia ca preturile din excel sunt cu mult umflate, poate in total chiar duble; Lucrez in domeniul transporturilor, si macar pe partea aceasta pot sa atest cu mana pe inima ca tariful de 1.3E+tva este absurd, cand tariful stabilit de piata in transport este de 0.6 E+tva (aka 3 lei+tva pentru un camion). De asemenea o macara mare, de 15 tone in Bucuresti costa 200-300 de euro / zi. Daca ma ghidez doar dupa aceste 2 elemente, pot usor sa ajung la concluzia ca aproape totul este dublat. Plus ca anul trecut un prieten si-a facut P+1 din beton+zidarie in zona Cernica, cu o suprafata de construita de aprox 200mp, ce-i drept casa fiind aproape un cub, si pretul final a fost cat este asta la rosu..

  • @petrisuciu7503
    @petrisuciu7503 Před 5 lety +4

    Super fain, astept urmatorul video FELICITARI

  • @violaknight1989
    @violaknight1989 Před 5 lety +1

    Mulțumim de aceste sfaturi . Nu toată lumea are priceperea de a face o casă deși există dorința și potențial financiar .
    Vreau .
    Succes și așteptăm un alt vlog la fel de informativ la nivel profesionist.

  • @dragosmeglei3116
    @dragosmeglei3116 Před 5 lety +6

    Excelent!Bravo....in sfarsit un video plin de informatii pertinente!Acest video ar trebui shareuit grav,poate asa vor invata cei care vor sa isi construiasca o casa ca pretul nu este de 30-40 euro/mp si poate dispar si "meseriasii" care "executa" genul acesta de lucrari!(E o mare imbecilitate sa te gandesti la costuri inaintea sigurantei cand iti construiesti o casa)...btw..pe cand un video cu si despre finisaje (tencuieli,gleduri rigipsuri etc)?#vreau

  • @paulowniagermany
    @paulowniagermany Před 5 lety +1

    Felicitari pentru solutii.
    Casele din grinzi stratificate,NU NECESITA FINISAJE INTERN ,EXTERN ,bineinteles nu in toate cazurile.
    Tot respectul.

  • @Ionut.zegtma
    @Ionut.zegtma Před 5 lety +6

    Salut Marius, extrem de folositor aceste video uri, vrem si mai multe!! FELICITARI!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      Mulțumesc frumos Marius. Ca de la Marius la Marius :). 62 să fie atunci

  • @liviuradu3885
    @liviuradu3885 Před 5 lety +3

    Te salut Marius! Îmi place ceea ce faci și am avut și ocazia sa te cunosc personal la “Casa cu soare “! Da Vreau sa mai văd acest gen de video-uri ! Felicitări !

  • @marianrotariu4975
    @marianrotariu4975 Před 5 lety +12

    Am o mică frustrare. De ce astfel de clipuri nu sunt in tendinţe, cum ar fi normal si sunt promovate niste aberaţii? Felicitări! Mai Vreau

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety +2

      Nu numai tu... Dar prin share poate ajunge informatia la mai multa lume

  • @bogdanbadila6546
    @bogdanbadila6546 Před 5 lety +2

    Imi plac vlogurile acestea, sunt utile si pe intelesul tuturor. Felicitari pentru activitate si la cat mai multe realizari ! Astept urmatoarele video-uri.
    Vreau ! :)

  • @zb1065
    @zb1065 Před 5 lety +14

    Da, vreau!!!
    Am trimis și like. :-)

  • @empyrionin
    @empyrionin Před 5 lety +2

    Vreau.
    Sunt si eu inginer (alt domeniu) si e interesant ca dupa un an si ceva de documentare pentru o viitoare casa pe structura timber frame am ajuns la numere si proportii (cost/mp util/construit) foarte asemanatoare cu ce ai prezentat, doar ca tu ai informatii si experienta reale (si excel-uri mai aratoase).
    Chiar este nevoie de formatul asta de expunere metodica, mult spor si multumim pentru efortul depus! Subscribed!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      Mulțumesc! Vine info despre timber frame, dar am zis să vorbesc și despre altceva că mi se pare că am intoxicat deja lumea cu lemnul :), și să mai las oamenii să respire! Dar la timber frame am ce vorbi! Sper doar să pot termina în un episod :)

  • @axicostel
    @axicostel Před 5 lety +6

    Prietene,prețul la rosu ,material+manoperă,este situat între 150-180 euro/mp inclusiv tva.

  • @marianaisvoranu7009
    @marianaisvoranu7009 Před 5 lety +1

    Vreau!
    Esti extraordinar! Urmaresc cu mare interes toate comentariile tale. Poate o sa-mi realizez visul de construi o casa si atunci cu siguranta o sa te consult numai pe tine. Multumesc din inima pentru tot binele pe care il faci si iti doresc sa ti se intoarca inzecit. Mult succes in tot ce iti doresti!

  • @LinkMyAss
    @LinkMyAss Před 5 lety +3

    Mulțumesc pentru informații, foarte utile și interesante.Vreau, cum să nu vreau.

  • @Mity001
    @Mity001 Před 4 lety

    Super articol!
    Din calculele mele, ar ieși un preț de:
    1. Structura cărămidă: 2,0€/mp util
    2. CLT: 2,06 €/mp util
    3. Timber-frame: 1,71 €/mp util
    Ar fi interesant sa vedem puse cap la cap toate cheltuielile specifice în funcție de structura, pentru fiecare specialitate (izolație, finisaje, etc).
    Da, vreau și eu!
    Și m-ar interesa la fiecare tip de structura sa vedem avantaje și inconveniente (durată de viață, timp de construcție, etc.)
    Merci și ține-o tot așa!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 4 lety +1

      Vezi seria de 6 episoade cu cat te costa casa, pe noi2+1

  • @valentinanitei2875
    @valentinanitei2875 Před 5 lety +3

    Felicitari! Foarte interesant clipul!Am devenit abonat in primele 10 minute. HAI SA CONSTRUIM MAI BINE IMPREUNA! VREAU!

  • @petriandi9358
    @petriandi9358 Před 5 lety +2

    Super, imi place ce faci, chiar esti de mare ajutor

  • @catalinbujor5030
    @catalinbujor5030 Před 5 lety +4

    Foarte informativ..

  • @daicukeisi
    @daicukeisi Před 4 lety +2

    Insfarsit un canal care pune punctul pe I. Multumesc pentru tot. Respect!

  • @DENISASIMAM
    @DENISASIMAM Před 3 lety +5

    As vrea sa vad si o analiza pe structura metalica, daca ai timp si iti place ideea. Mersi!

  • @Henjaification
    @Henjaification Před 5 lety +1

    foarte utile informatiile pe care le oferi, lucruri pe care nu ti le spune nimeni in facultatile de arhitectura, si sunt efectiv esentiale. keep up!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      Urmează și fizica construcțiilor - care iarăși e tratată prea puțin în facultățile de arhitectură.

  • @kunivanu22
    @kunivanu22 Před 5 lety +3

    Vreau să zic că m-ai dat peste cap cu CLT-ul, efectiv numai la asta îmi stă gândul. O să mă apuc de casă la anul, deja am o propunere de la un arhitect si iau în calcul să fac din acest material, nu pe cărămidă așa cum mi-a sugerat. Planul ar arata cam asa -> imgur.com/gdVCDXJ un P+1 mic aș spune (stanga parter si dreapta etajul) Partea din stanga a ambelor planșe nu va avea geamuri pentru că dă în curtea vecinului. Tu ce părere ai, va costa mult viitoarea constructie? Sa iau in considerare CLT sau visez prea frumos si sa raman la caramida?

  • @mediaworld6152
    @mediaworld6152 Před 5 lety +1

    Beton. Adica super tare tot ceea ce faci. Astept cu nerabdare articolul urmator. Felicitari.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      Lemn :). Pentru mine lemnul e mai tare ca betonul :). Adică lemnul are 24 de N/mm2 rezistență la compresiune în lungul fibrei și betonul uzual are 20N/mm2 rezistență la compresiune :). Dar despre astea - în curând, pe blog!
      Mulțumesc frumos! #19

  • @danielion3626
    @danielion3626 Před 5 lety +10

    Informatii utile pe gratis!? Mai "vreau" asa ceva!

  • @catalinpintilescu1697
    @catalinpintilescu1697 Před 4 lety

    Felicitări și vreau să continui prezentările tale te rog. Mulțumesc anticipat . Cu respect Florin .

  • @masinapotrivita
    @masinapotrivita Před 5 lety +12

    Vreau - hai ca mai e unu.

  • @razvanmarian6390
    @razvanmarian6390 Před 5 lety +1

    super , continua asa , esti singurul care discuta despre aproape toate tipurile de structuri ...

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      Lemn, beton, zidărie, metal, baloți paie, pământ bătut, fibre de carbon și grile polimerice. Voi vorbi despre fiecare în parte. Urmărește în continuare blogul! și mulțumiri :)
      13!

  • @gabagaba5330
    @gabagaba5330 Před 5 lety +5

    Azi multe blocuri se fac cu beton ciment de proasta calitate gen b1 b2 b3 sau cume e azi clasa 1 clasa2 etc ei baga beton ieftin la structura pt ca nu ii controleaza nimeni

  • @tubes_oldtubes_old
    @tubes_oldtubes_old Před 5 lety

    Am construit o casa cu cca 10 ani in urma si am iesit la 25000 euro la rosu si invelita, cadre + BCA, exterior 120 mp p+1 si o camera de 20 mp la subsol, util nu mai stiu exact, cca 220mp cu subsolul. Am scutit mult la manopera, pe langa munca proprie am avut ajutor calificat din familie, ceva mai ieftin. Am facut in regie proprie din lipsa banilor, doar din salarii, casigam ceva-ridicam ceva. Dupa 4 ani am avut etajul locuibil, parterul anul urmator. Acum e gata si am constatat ca am facut-o prea mare, ca tot romanu plecat de la bloc... vrea cat mai mare...
    Foarte bun articolul, as mai adauga un avantaj la zidarie pentru cei care nu au toti banii gramada, zidaria nu se face in 4 zile ci poti sa mai amani in functie de buget, o prelungire a autorizatiei de constructie si mai faci si la anu.

  • @ilieviorel132
    @ilieviorel132 Před 5 lety +5

    Ptr asa sume greu in romanica" de construit in rest, Super

  • @florianconstantin7796
    @florianconstantin7796 Před 4 lety +2

    La obiect ,explicit ,felicitari.

  • @yoraul5157
    @yoraul5157 Před 5 lety +8

    #vreau Poti sa incluzi pe viitor si BCA?

  • @iondanielpuiu
    @iondanielpuiu Před 5 lety +1

    Multumesc si eu pentru analiza asta competenta si gratuita!

  • @adelinmocanu8846
    @adelinmocanu8846 Před 5 lety +3

    Salut Marius! Ce parere ai despre casele din structura metalica si panouri tip sandwich?se merita?mult succes.te urmaresc cu drag

  • @stefanneagu9621
    @stefanneagu9621 Před 4 lety +1

    F bun articolul. Totusi,, desi esti fan clt, ar fi trebuit sa aduci in discutie inflexibilitatea unui astfel de sistem din pdvr al modificarilor ulterioare, dorite de beneficiar in timpul executiei, fata de proiectul discutat initial(asa cum se intampla in 90% din cazuri), izolarea fonica dintre nivele, durata de viata si nu in ultimul rand disponibilitatea echipelor abilitate sa monteze astfel de case... O zi buna!

  • @stefannutu4975
    @stefannutu4975 Před 5 lety +5

    DA E OK ,ANALIZA -se poate si mai in detaliu dar estimarea e corecta. apropo de amatori care sar calu!!!!

  • @marianaisvoranu7009
    @marianaisvoranu7009 Před 5 lety +2

    Felicitari si mii de multumiri! Foarte bine explicat! Initiativa ta este extraordinar de utila mai ales pentru persoane ca mine care avem cu totul alte domenii de activitate si am pierde foarte mult timp ca sa aflam informatii despre cat ne costa o casa. Astept cu nerabdare si urmatoarele postari. Mult succes in tot ce faci, esti grozav! #Vreau!

  • @MihaiKoteles
    @MihaiKoteles Před 5 lety +7

    Foarte bun materialul, si totusi...50-60k EUR doar structura la rosu la o casa ? asta inseamna ca o casa iese undeva la ~160-200k EUR (daca consideram ca structura reprezinta 30% din bugetul total + pret teren, sa zicem 25k EUR (sa nu luam neaparat cazul Clujului unde e f scump)...dar din ce inteleg e nevoie de ~185-225k EUR (am pus 25k terenul cu utilitatile trase) sa faci o casa ? Doar mie mi se pare exagerat ?! :(

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety +2

      Prețul este o medie a costurilor în Martie 2019, considerând mai ales ultimele creșteri de costuri pe manoperă. Toate prețurile au fost obținute pe baza unor oferte concrete cerute în piață, cu TVA inclus și cu toate costurile de manoperă cu taxe și impozite incluse. In ultimii ani nici o casă care s-a finalizat și în a cărei proiectare am fost implicați nu a ieșit sub 160.000 de euro la semifinisat la suprafețe de până în 150m2 suprafață utilă.

    • @MihaiKoteles
      @MihaiKoteles Před 5 lety +1

      Multumesc frumos de clarificari!

    • @Cornelinio
      @Cornelinio Před 5 lety +2

      Da. Este foarte exagerat 😲

    • @hardsoft21
      @hardsoft21 Před 5 lety +4

      Din experienta pot sa va spun ca nu sunt exagerate sau mai corect spus NU SUNT FOARTE MARI. ATENTIE - Pretul final la rosu difera foarte mult in functie de variantele alese si de modul de realizare. Va spun din experienta proprie. Case asemanatoare ( suprafata, proiect, dimensiuni ) si a existat la final o diferenta de aproape 15% (calculate leu pe leu) iar timpul de executie a fost mai mare cu aproape 2,5 luni.
      Prospectiunea si analiza terenului e foarte importanta, amplasarea si caile de acces, utilitatile curente, toate chichitele astea se aduna la final si cresc costurile foarte mult. O analiza atenta si detaliata e foarte utila.
      Doar diferenta de factura pt curentul electric la cele doua case de care va spun, a fost la final de aproape 2700 lei in 2 ani de zile. Unul a avut curent electric de la stalp ( cofret de santier ) altul a folosit generatorul ca nu a vrut sa faca cofret de santier pt curent electric ca cica il fura lumea cat el nu e acolo. Si uite asa a dat mai mult din buzunar
      O sa spuneti ca nu e mult dar va spun ca .... PIC CU PIC SE FACE LACUL. Toate se aduna la final. Bafta si ne auzim

    • @jmtsu
      @jmtsu Před 5 lety +4

      Unele persoane isi fac 2 case cu 60k euro, cred ca sunt putini care au bugetul de peste 150k sa isi faca o casa. Si mai sunt ce-i care muncesc 20 de ani sa termina o casa de genul, daca reusesc. Oricum este exagerat pretul, pentru mine.

  • @crissstim
    @crissstim Před 4 lety

    Mulțumim pentru toate informațiile. F utile. Nu ma așteptăm la costuri asa de ridicate.

  • @ro-animation
    @ro-animation Před 5 lety +3

    Subscribe instant! Multumesc pentru informatii.

  • @Sth3ll
    @Sth3ll Před 5 lety +1

    Vreau ! Domnu Marius Soflete, va multumesc mult pentru asemenea video-uri si pentru ca educati consumatorul spre luarea celor mai bune decizii. In loc de o casa sa devina "acasa".

  • @ralaonlain
    @ralaonlain Před 5 lety +4

    like ! #vreau , metal framing , de ce nu ?

  • @catahotsauce
    @catahotsauce Před 5 lety +2

    Bun si informativ videoclip. Mi-ai atras atentia de cand am vazut proiectul CASABUHNICI. Astept urmatorul video.Spor la treaba!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      Mâine unul și luni altul :).
      Mulțumesc!
      136!

  • @kvk1988
    @kvk1988 Před 5 lety +4

    comparatie si cu structura in cadre! VREAU!

    • @kvk1988
      @kvk1988 Před 3 lety

      @Diatonic Fusion Label Asa o fi...eu doar sunt curios de o comparatie facuta de Soflete

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 3 lety +1

      E facuta comparatia in seria de materiale "cat te costa casa". Sunt aranjate intr-un playlist si e gandit fix pe acest model. Am tratat costurile destul de in detaliu pe mai multe sisteme constructive

  • @sebineamt
    @sebineamt Před 5 lety

    Am auzit despre tine si calitatile tale de pe Buhnici/Cavaleria...probabil ca in viitor voi apela la aceste calitati. Succes in continoare pentru o Romanie cu case adevarate

  • @CosticaTT
    @CosticaTT Před 5 lety +4

    bravo! Nu Vreau ! nu vreau sa te opresti :)

  • @danielciobanoiu3006
    @danielciobanoiu3006 Před 5 lety +2

    Super valoroase informatiile , de obicei platesti destul de bine pt informatiile astea

  • @andreicosma4309
    @andreicosma4309 Před 2 lety

    Salut Marius! Esti bun :) Felicitari! Multumesc pentru "insight", e de mare ajutor!

  • @iulianbibica3551
    @iulianbibica3551 Před 4 lety +2

    Un video foarte interesant si informativ !!!
    Multumim !!!
    Asteptam cu nerabdare planul pentru o casa pe un nivel la 100-120 mp , am vazut ca nu sunt singurul :)

  • @estefanfabian
    @estefanfabian Před 5 lety

    Multumim pentru video! Pacat ca nu am avut astfel de informatii acum 5 ani.... Pe langa asta, cine ar da dislike la videoul asta?????? 39 de persoane, care habar n-au de importanta acestor informatii.

  • @serbanmike
    @serbanmike Před 5 lety

    Prezentare excelenta ! Pacat ca nu avem astfel de specialisti in proiectare de automobile, echipamnete de constructii, masini grele de prelucrare prin aschiere a metalelor, echipament minier, echpament de taiere si transport al lemnului din paduri.Nu ma refer la "specialisti" pentru cumparare de echipamente ci la proiectare si executie al unor astfel de echipamente.Poate ca o prezentare pe un ecran sau perete cu un proiector si cu un laser pointer v-ar ajuta in efortul asta, sa speram ca asta va veni mai tirziu.D-le Andrei, poate ca poti convinge si pe inginerii de constructie, si pe cei de inginerie elctrica, sa vina cu un video care sa inceapa de acolo de unde il lasi dumneata pe asta , adica la partea de inginerie, de instalatii mecanice, la finisajul casei, la automatizare a sistemelor din casa, conectarea la apa, la drenaj, racordarea la reteaua electrica, etcAr putea fi un ciclu de prezentari sistematice care ar deschide ochii (si mintea) celor interesati intr-o asemenea effort de construire un adapost adecvat si modern de locuit.Multumesc mult de tot pentru prezentarea excelenta pe care ai facut-o.Mult success pe viitor.

  • @ovidiudrg
    @ovidiudrg Před 5 lety

    Vreau !
    Felicitari Marius !
    sunt lucruri pe care toti cei care vor sa isi construiasca case ar trebuii sa le stie... Sau cine va sa le spuna asa cum le spui tu !

  • @FlorinBalanescu
    @FlorinBalanescu Před 5 lety +1

    Excelenta prezentare. Toate explicatiile toate, detaliile. Multuim si felicitari!

  • @laurentiubutoi4941
    @laurentiubutoi4941 Před 5 lety +1

    Salut, Marius ! Multumim pentru că iți folosești timpul învațandu-ne. Viitoarea mea casa VREAU sa fie din timber frame si am început sa studiez mai in detaliu lemnul. Sunt student la constructii in anul 4 și VREAU să iți mulțumesc ca ai postat si următorul videoclip !

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      Mulțumesc Laurențiu! sharing is caring! vine mai multă info despre casele din lemn. În ce oraș studiezi?

    • @laurentiubutoi4941
      @laurentiubutoi4941 Před 5 lety

      @@MariusSoflete In Constanța. Insa am văzut căci facultatea te învață doar 10% din cate ar trebui sa știi.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Před 5 lety

      @@laurentiubutoi4941 oho! meseria și studiul de-abia apoi începe! facultatea e ABC-ul, mai departe ține de tine.

    • @laurentiubutoi4941
      @laurentiubutoi4941 Před 5 lety

      @@MariusSoflete mulțumesc, spor in toate !

  • @adriantomescu7276
    @adriantomescu7276 Před 5 lety +1

    Chiar ma gandeam ca trebuie sa fiu atent cand a inceput acest video, ca la final sa vad ce ai omis si sa te intreb 🤔. Insa surpriza, ai dat toate detaliile necesare fara exceptie. 🤓Bravo! Astept si altele! Felicitari!

  • @a-ea4056
    @a-ea4056 Před 2 lety

    Este foarte informativ si dupa 3 ani.

  • @emilflorea8054
    @emilflorea8054 Před 5 lety

    Respect lucrez în construi case lemn de regula în ro sunt văzute rauu casele de lemn și în ultimul timp a crescut abuziv cheresteaua eu locuiesc într-o casa de lemn de 200 m2 de 10 ani avantajul este economie la căldură iarna vara este răcoroasă casa am ridicat-o pereți portanti tip framing tavane rigle incasetate ca preț la acea vreme afost ff ieftin lemnul stima ești foarte bun în cea cefaci

  • @22bad96
    @22bad96 Před 5 lety

    Bravo Marius! De oameni ca tine are nevoie tara! Pacat ca nu esti aproape de Cluj, mi-ar fi facut placere sa lucram impreuna!

  • @florin139
    @florin139 Před 5 lety +2

    Ce bine este ca poate cineva sa îți explice băbește in ce consta o casa .

  • @christianlow8409
    @christianlow8409 Před 5 lety

    Foarte detaliata explicatia, nu stiu de unde scot romanii case cu 50 mii €, calitatea costa. Am construit si eu in Bayern o casa pasiva din caramida umpluta cu perlite fara izolatie exterioara aplicata. Firma de constructii avea un plan foarte elaborat de catre inginerul de statica. Eu vad inginerul de structuri mai important ca un arhitect. Daca arhitectul se avanta prea tare in design atunci doar inginerul il poate domoli sau gandeste corect structura. Casa are un coeficient 40+ de incalzire similar celor din lemn ale vecinilor la aceleasi costuri. Am mers pe structura clasica datorita faptului ca o casa trebuie sa-si mentina valoarea sau chiar sa creasca, ceea ce celor din lemn conform site-urile de immobiliare nu au aceste avantaje. Sunt multe case din lemn in Germania la vanzare de peste un an doi si valoarea e mult scazuta. Cele din caramida, daca ajung online se dau in max 30 de zile, depinde de locatie, si puterea economica a zonei.

  • @rotarilaura9216
    @rotarilaura9216 Před 5 lety

    Da, vreau!
    La fundatie exista si varianta de cuzineti si peste cuzineti osatura din lemn sau CLT, in loc de placa din beton .
    Ma bucur, ca informati lumea
    Spor si planuri fertile!

  • @StefunSoare
    @StefunSoare Před 5 lety +1

    Abia astept urmatoarele episoade! Nu am vazut pana acum, in domeniul asta, o informatie la fel de bine structurata si prezenta!
    Multumesc!
    Succes!

  • @dragosdragota9115
    @dragosdragota9115 Před 5 lety +2

    Salut Marius si multumesc pentru articol. Foarte utila analiza si explicatiile. Vreau si eu mai mult, bineinteles :).