O doză cât un tablou

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 6. 09. 2024
  • Este vorba despre o cute de joncțiuni de foarte mari dimensiuni, care nu poate fi înlocuită pentru că deservește o instalație cu foc continuu. Iar spre finalul clipului sunt câteva instantanee de la un proiect finalizat parțial, dar executat în același timp, la o distanță de câțiva kilometri de substația principală.

Komentáře • 8

  • @ElectricTechRo
    @ElectricTechRo Před 9 dny

    Foarte interesant ceea ce ne prezentați și totodată de învățat! Mulțumesc! 👏👏👏

  • @helmutadrianfara827
    @helmutadrianfara827 Před měsícem +1

    Foarte interesant! Astept cu interes si alte postari. Concediu placut! 👍

  • @usam641
    @usam641 Před měsícem

    mulțumesc pentru informație! spor.

  • @juperrr
    @juperrr Před měsícem

    Salutare , incerc de multa vreme sa lamuresc o problema si poate reusesti sa ma ajuti. In normativul I7 scrie urmatorul lucru: "5.3.4.0.3. În circuitele monofazate din locuinte (cu personal obisnuit) se prevăd întreruptoare bipolare cu protectie la suprasarcină si scurtcircuit cel putin pe conductorul de fază (1P+N)." Totusi vad foarte multe persoane care folosesc doar monopolare pe rezidential. Cum este corect pana la urma ? Multumesc !

    • @danielmihai5
      @danielmihai5  Před měsícem +1

      Corect e așa cum scrie în normativ: întrerupătoare bipolare, dar și 1P+N (pentru că au protecție „cel puțin” pe fază). Știu că e greu cu logica, dar expresia „cel puțin” se referă la protecție, nu la întrerupere. Întreruperea se va face concomitent la conductoarele active - fază și nul.
      Monopolarele sunt relicvele perioadei de început în protecția cu întrerupătoare automate. Pentru adepții tehnologiei din secolul trecut eu am doar o întrebare: De ce AFDD-urile, ultima fiță în materie de protecție , nu întrerup doar faza? (Spun fiță pentru că sub 2A nu prea declanșează, deși ești obligat să le montezi. E ca și cum ai fi obligat să ai air-baguri la mașină, dar ele să declanșeze doar la impact de la 50 de km/h în sus, la valori mai mici ale unei tamponări șoferul riscând în continuare să dea cu nasul de volan).
      Polemicile sunt multe, unii invocându-i pe germani, de parcă ăia ar fi extratereștri și nu tot oameni cu bune și rele. (E țara unde Street View nu funcționează pe motiv de atac la intimitate, sau unde, în filme, de exemplu îi vezi pe Brad Pitt, Al Pacino etc vorbind nemțește cu vocea lui Helmut sau Schultz fiindcă nu toată lumea știe să citește...).
      E o prețiozitate în teoria păstrării nulului conectat, mai ceva ca amenințarea drobului de sare (o analogie cu situația descrisă de Ion Creangă în povestirea „Prostia omenească”), când tot în normativ scrie clar că se va întrerupe în același timp, sau înaintea, conductorilor de fază.
      Încă o dată, dacă nulul de lucru e atât de sfânt, atunci de ce adulatorii lui se închină la apariția providențială a AFDD-urilor ca la niște icoane, când de fapt acestea, ce să vezi, îl întrerup automat odată cu faza? carevasăzică: rămâne circuitul fără nul, muică!

    • @juperrr
      @juperrr Před měsícem +1

      ​@@danielmihai5 Sunt total de acord cu dumneavoastră. În momentul de față cer păreri în stânga şi în dreapta pentru că, ce să vezi, unii influenceri în ale electricii, care mai că se dau profesori universitari in domeniu, îți latră cu normativul I7 în mână dar când te uiți pe tablourile lor pe rezidențial, vezi numai monopolare 😂

  • @ConstantinVictor66
    @ConstantinVictor66 Před měsícem

    Nu va suparati pe mine daca va intreb, dar ce cladire este acolo, ce se invarte pe acolo?

    • @Stefanev
      @Stefanev Před měsícem +3

      Din clipul anterior știu că e ceva combinat chimic, deci e o clădire "puțin" mai mare cum a avut cândva și Romania doar că la noi nu a rentat retehnologizarea și fierul vechi a fost mai rentabil.