Her Psikolojik Sorun Hastalık mıdır? I SoruYorum

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 15. 05. 2024
  • Psikolojik sorunların her zaman hastalık olarak etiketlenmemesi gerektiğini biliyor musunuz? 🤔
    Bu videomuzda, her rahatsızlık için hemen bir teşhis konulmasının sakıncalarından bahsediyoruz. Bağımlılık ve diğer psikolojik sorunların uzmanlar tarafından dikkatle değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyoruz. 💡
    Herkesin psikolojik durumu farklıdır ve her birey için doğru teşhisi koymak uzmanlık gerektirir. 🧠 Aşırı teşhis koyma alışkanlığının yarattığı endişeleri ve bu durumun nasıl aşırı teşhis bozukluğuna yol açabileceğini anlatıyoruz. 🌱
    Psikolojik sağlığınızı daha iyi anlamak ve doğru adımları atmak için videomuzu izleyin. Kendinize ve sevdiklerinize daha bilinçli ve anlayışlı yaklaşmanın yollarını birlikte öğrenelim!
    AçıkBeyin'e Katıl!:
    / @acikbeyin
    gibi videolarımızı görmek ve takip etmek istiyorsan kanalımıza abone olmayı ve zili açmayı unutmayın;
    ► bit.ly/AçıkBeyin
    Önce kendimizin sonra da toplumun olumlu ve faydalı yönde dönüşümüne katkı sağlamak için buradayız…
    AçıkBeyin Eğitim ve Danışmanlık
    ''Kendine İyi Bak... Göreceksin!''
    Daha fazla bilgi için:
    0 (216) 356 49 69
    AçıkBeyin: www.acikbeyin.com/
    Facebook: / acikbeyin
    Instagram: / acikbeyinegitim
    Twitter: / acikbeyinegitim
    Linkedin: / açıkbeyin

Komentáře • 43

  • @misolde1470
    @misolde1470 Před měsícem +4

    Önemli olan;tanı kriterleri.Hocam da bu noktaya vurgu yapmış zaten.👍

  • @alieri9519
    @alieri9519 Před měsícem +3

    Bu söylediğinizin en güçlü etkilerini eğitimde yaşıyoruz. Eskiden bir okulda 1-2 tane sorunlu olarak etiketlenmiş öğrenci olurdu. Günümüzdeyse önümüze gelene bir kulp takıp kaynaştırma raporu veriyorlar. İşin fenası bunu modern eğitimin bir gereği zannediyorlar. Dediğiniz gibi her insan diğerinden farklı. Mesela çocuğa bakıyorlar, mental olarak akranlarından biraz yavaş gelişiyor. Anında özel öğrenme güçlüğü etiketini yapıştırıveriyor. Yani gerizekalı diyecek de bilimsel bir kelime olmadığından söyleyemiyor. Halbuki sistem saçmalamasa o çocuk normal yaşından 1-2 yıl sonra okula başlasa hiç böyle sorunlarla karşılaşmayacak. Başka bir örnek: Çocuk, kurtlu mesela. Bir iki 'tet ııııı! " desen yetecek. Ama işte bu bilimsel değil. Ya? Al sana etiket." Hiperaktif!" Daha sakinleştiriciyi ver raporu gitsin. Hele bir de bunu yüksek IQ' ya da bağlafçdın mı ooohh tadından yenmiyor." Benim çocuğum hiperaktif!" diye sevine sevine ortalıkta dolanıp öğretmen darlıyorlar. Günümüz çocuklarının umursamaz veya tembel olma lüksü de yok! Hemen nesi oluyor? "Dikkat Eksikliği." Yapıştır etiketi. Ver raporu gitsin! Yani demem o ki videonuz çok doğru. Umarım bu yanlışın anlaşılmasına vesile olan ve bu yanlıştan dönülme yolunun kilometre taşlarından biri olur. Yoksa bu hızla gidersek kaynaştırma raporlular için paralel bir Milli Eğitim Bakanlığına ihtiyacımız olacak.

  • @nurtenberg8859
    @nurtenberg8859 Před měsícem +1

    Sinan bey keşke depresyon bu kadar basit olsaydı……Yeterki siz konuşun ben yıllardır sizin iyi bir takipçinizim onun için ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum.Anlamak bile zaman emeği gerektiriyor….🕊️

  • @oylesinebiri2120
    @oylesinebiri2120 Před měsícem

    Bir psikolog olarak tebrik ediyor ve her cümlenize sonuna kadar katılıyorum. Sonunda birileri bunları güzelce ve duru bir şekilde ifade etti… Teşekkürler.

  • @rahimeertugral4090
    @rahimeertugral4090 Před měsícem +3

    Çok sevdiğim deniz...Çok sevdiğim bir insan...

  • @kamalmuradov445
    @kamalmuradov445 Před měsícem +2

    “Nereden geldim ben buraya, kimim ben, bunlar da kim? ” Filmlerde görürüz ya hani, hafıza kaybına uğrayan insanlar gözlerini açtıklarında peşpeşe sorular sormaya başlarlar. Peki aynı şekilde bomboş bir hafızayla bu dünyaya geliriz de neden bu soruları sormayız?
    Bazı insanları gerçekten hiç anlayamıyorum... Aslında bazı insanları değil de çoğu insanı desem daha doğru olacak belki de... Nasıl olur da insan, nasıl var olduğunu; neden var olduğunu düşünmeden yaşayabilir? İnsanın cevap bulması gereken ya da merak etmesi gereken bundan daha önemli hangi soru olabilir? Az biraz düşünüp de kafasını çok yormak istemeyenleri hadi yine bir kenara bırakalım. Bunun dışında bu konuyu hiç umursamayıp hayatına devam eden o kadar çok insan var ki... “Yaşıyorum ya işte, neden nasıl farketmez” dercesine… Bu hayatın sonunda ölüm olmasa, sürekli etrafında bu dünyadan göçenleri görmüyor olsalar, keyiflerine baksınlar diyeceğim ama bu hayatın bir sonu olduğu da apaçık ortada ve yine de umurlarında bile değil.
    Herhangi bir yerde çalışan bir görevliyi düşünelim. Şirketten bir eleman gelip de “Al bunlar biletlerin, yarın Patagonya’ya gitmen gerekiyormuş” dese, adam Patagonya’ya sorgusuz sualsiz gidip de orada kafasına göre takılıp gelir mi? “Kim beni oraya gönderdi, neden gönderdi, orada ne yapmam gerekiyor, görevlerim neler, ne kadar kalacağım?” diye sormaz mı azıcık kafası çalışan bir insan? Ama insanlar kendilerine verilen hayata dair soru sorma gereği duymadan, sürekli bir gaflet halinde yaşayabiliyorlar. Küçük işleri kendilerine hedef edinip hayatlarını o küçük hedefler peşinde koşarak harcıyorlar. Hayvandan farksız bir şekilde yiyip, içip kendilerine verilen süreyi dolduruyorlar. Bu gaflet aynı zamanda çok büyük bir nankörlüğü de barındırıyor ama yazıyı çok da uzatmak istemiyorum.
    İnşallah bu yazımı okuyup da bu sorulara cevap aramaya başlayanlar olursa kendilerine kaynakların en güzeli Kuran-ı Kerim’i öneriyorum.
    Kerem Aydınlar

    • @TankutZeytinoglu
      @TankutZeytinoglu Před měsícem

      Ben artık kuran'a inanmıyorum, ama insanları varoluşu sorgulamaya teşvik etmek konusunda sizle hemfikirim ;)

    • @kamalmuradov445
      @kamalmuradov445 Před měsícem

      @@TankutZeytinoglu saygısızlık olarak görmeyin ancak merak ettim neden Kur'an'a inancınızı kaybettiniz?

    • @TankutZeytinoglu
      @TankutZeytinoglu Před měsícem

      @@kamalmuradov445
      kuranı okuduktan sonra gayrimüslim olmak:
      19 mucizesinde(!) bir sürü mantık hatası var. kurulan bağlantılar da çok keyfi... bilimsel kuran mucizelerinde de bir sürü mantık hatası var. güya dağlar depremi engellemek için oraya çakılmış. haarp teknolojisinin AC akım/voltajını arttırırsanız, dağ da patlar, etrafındaki evler de yıkılır. uzaylılar tarafından yazıldığına dair bir çok delil topladım. kuranın allahı hiç bir şey bilmiyor. nikola teslayı araştırın... anama ben ışınlanacağım, iklimlimlerle oynayacağım, fay hatlarını gıdıklayarak deprem yaratacağım dedim, "hadi ordan. sen allah mısın dedi". her yere yoğun bulutlar getirip, televizyonları hack'leyip, insanları kıyametin geldiğine bile inandırabilirsiniz. zihin kontrolünü araştırın. elektronik dalgalarla insanların düşüncelerini okuyabilir, fikirlerini değiştirebilir, saçma sapan şeylere inandırabilirsiniz. beyninin arka tarafını decode ederseniz, melekleri gördüğünü, kalpdeki sinirlere mühür vurulmuş hissi verip, kalp gözünün açıldığına inandırabilirsiniz. ben ışınlanmanın mantığını çoktan anladım. sicimlerle, quarklarla, atomun proton, nötron, elektonuyla oynayıp kendi altınımı da yaptım. bir nevi felsefe taşını buldum. ölümsüzlüğü bulmak için de telomerlerin kısalmasını engelleyecek şeyler yapmaya çalışıyorum. serbest radikalleri, inflamasyonu, zararlı virüs ve mantarları çıkarırsanız ve epigenetiği kullanıp, her hücreye raytracing yapıp, o anki gen diziliminizi beyninizin aka bölgesine yollayıp okursanız, telomerlerin kısalmasına sebep olan algoritmayı mutasyonla çıkarabilirsiniz. ölümsüzlüğe çok yaklaştım. mücevherlerden tahtlara ihtiyacım yok. zaten felsefe taşını buldum sayılır. sütten akan nehirler için bir şeye inanmaya ihtiyacım yok. sütün atom dizilimini kaydedip. koşu bandı gibi bir loop'a bağlayıp düzenli olarak hiç bitmeyen süt akıtabilirsiniz. kısaca : hepsi yalan.

  • @memeterks
    @memeterks Před měsícem +6

    Bana göre bu video İzzet hocaya kapalı bir cevap olmuş, söylenmese de bu videonun amacı bence "İzzet hoca haklı bizde o yola giriyoruz ve birçok videosunu bizde izledik" demekti. Çünkü doğru tektir. Bir kez daha anlıyoruz ki İzzet Güllü hocanın yolu en doğru yol ve tüm tabuları gerçek anlamda yıkıyor. Psikoloji alanında tek çare İzzet Güllü 🤘

  • @minepalazoglu784
    @minepalazoglu784 Před měsícem

    Arka planda kuşlar ne güzel ötüşmüş

  • @user-ge5we4or2j
    @user-ge5we4or2j Před měsícem

    İzzet gullu hocama baxin ola biler vidiosuna baxin duygularin dili vidiosuna baxin tam anlamında mukemmel qorxunuzdan qorxmamagi kayginizdan kaygilanmamagi öyreneksiz heyata baxis aciniz deyisecek canli tanik vidiolarina baxin ve hek bir zaman vaz kekmeyin men hastaliq qorxu algimi deyisdim hocam sayesinde yaxşı oldum mütləq baxın vidiolarina bir

  • @g.akyurek
    @g.akyurek Před 16 dny

    Dr.Güçlü Ildız nöroloji uzmanı. Beyin hakkında 3 kitabı var. Sinan Canan Hocamız ile çok ortak düşünceleri olduğunu düşünüyorum.

  • @Canada34
    @Canada34 Před měsícem +2

    Hocam sizi yıllardır takip ediyorum. Verdikleriniz hayatıma çok yaradı. İyi ki varsınız. Bu arada şapka muhteşem olmuş ☺️

  • @meleksen7634
    @meleksen7634 Před měsícem +1

    Hocam merhaba görüntü çok güzel
    Harika bir video teşekkür ederim keyifli dinlenmeler r

  • @ADEN...777
    @ADEN...777 Před měsícem

    Ne güzel özetlediniz hocam ❤

  • @serdarmutlu3629
    @serdarmutlu3629 Před měsícem

    Harikasınız hocam.

  • @dekanicoyunda
    @dekanicoyunda Před měsícem

    Hocam emeğinize sağlık ❤ kullandığınız kamerayı öğrenebilir miyim?

  • @ufuknamalan3710
    @ufuknamalan3710 Před měsícem

    Antinatalizm hakkında ne düşünüyorsunuz? Merak ediyorum

  • @Cansu1896.
    @Cansu1896. Před měsícem

    Hocam çok karizmatik duruyorsunuz 😊

  • @tenochtitlantexcocotlacopa9631

    Fötr şapka şahane olmuş 😉🎩

  • @guzelizmir35
    @guzelizmir35 Před měsícem

    Hocam açık havada daha gençmişsiniz😊

  • @fundakizgin8631
    @fundakizgin8631 Před měsícem

    Bence degildir hocam huydur ?? Sizce

  • @fundakizgin8631
    @fundakizgin8631 Před měsícem

    Hocam kendi doktorun ol diyorlar siz bu konuda ne düsünüxorsunuz

  • @fullfocusable
    @fullfocusable Před měsícem

    The Magnificent Sinan =)

  • @orhannadiryamuk1986
    @orhannadiryamuk1986 Před měsícem

    Yapay zeka, kelimelerin ve cümlelerin kültürel olarak farklı anlamlar da içerebileceğini öğrenip yorumladığında, psikologların konumları sallanacak. Cem Yılmaz diyordu "ekstra buzdolabı kadar cihaz gerekli" diye, biraz daha büyüğü gerekecek bu iş için. :)

  • @TankutZeytinoglu
    @TankutZeytinoglu Před měsícem

    simund freud ve DSM manualiyle çok dalga geçtim. Ve bunda çok haklıydım. şizotipal diye bir şey olmaz, çünkü mantığını anlamadığın için tuhaf sanıyorsun, şizofren diye birşey olmaz, çünkü o sesler ve görüntülerin gaypla ilgili olduğunun farkında değilsin, şizoid diye birşey olmaz, çünkü arkadaş edinmek istememek salaklık değil aslında onlara ihtiyaç duymadığın için bir güçlülük göstergesidir. Paranoya bir şey de her zaman geçerli değildir. "Just because you are paranoid doesn't mean they aren't after you!" (paranoyak olmak takip edilmedilmediğiniz anlamına gelmez.) OCD(Obsessif Kompulsif Bozukluklul diye birşey olmaz), çünkü tek sebebi enflamasyon değildir, cinler de adama vesvese verebilir. Anksiyete(Kaygı bozukluğu) diye bir şey olmaz. Eğer gerçekten kafana takarsan, anti depresan alsan bile işe yaramaz. Seratonin gıdıklayıp beynini canlandırsanız adamın, birazcık canlanıp enerji kazanan beyniyle, o beyinle hiç erişemeyeceğini anladığı şeye ulaşamadığı için intihar edece gücü bulur ve eder. Ruh bilinçtir. Bir robot ruhsuz olduğu için kendisinin farkında değildir. insanı ne kadar iyi taklit ederse etsin matematiksel algoritmalara göre çalışır. Kendi benliği yoktur. Onun bilinci yapay bir bilinçtir, dolayısıyla bilinçli sayılmaz. Ne yüklersen onu yapar. Kafaya takan beyin değil senin bilincin, ruhun... Bipolar diye bir şey yoktur. Her bipoların sebebi kapalı havalar, seratonin circadian ritmi değildir. Aralıklı mastürbasyon yapan insanların beni bir hızlı bir yavaş çalışır. Menideki folik asik, vitamin ve mineraller beyni beslemek için vardır. Kundalini yoga ile yukarı yükseltilmesi gerekirken, salak gibi düzensiz aralıklarla porno izlersen enerji dengesizliğine sebep olur, DSM sadece DSM menüeli ve neurotransmitterleri ezberleye, tek konuda uzlanmanlaşmış gerizekalı bir psikiyatri doktoru da seni bipolar zanneder. Çok güzel psikiyatri ilacı veren doktorlarda var, hepsini genellemiyorum. Ama psikiyatrinin %75'i pseudo science'dır.(Sözde bilim.) Hiç bir zihinsel hastalığın genetikle ilgisi yoktur. beslenme, çevre şartlarıyla ilgilidir. hastalanan insanlara dikkat ederseniz çocuken sapasağlamdır, sonradan delirtilmişlerdir. şizofreni, bipolar hastalığı hiç düzelmez diye bir şey yoktur. ilaca bile gerek yoktur, doğal yollarla da düzeltilebilir. Bir kaç ipucu verebilirim : sabahları ışık terapisi(uyku düzenini ayarlar, sabahları seratonini gıdıkladığı için zihni canlandırır), oruç(su orucu, visal orucu)(beyindeki enflamasyonu azalttığı içn nöronlar alası iletişimi hızlandırır), aerobik egzersiz ve ağırlık çalışması (dopamin ve endorphin ihtiyacını karşılar, beyni rahatlatır. akineton etkisi yapar). farklı meditasyon çeşitleri, dikkati toparlar, semen retention(sexin sebep olduğu beyin amcıklamasına engel olur, kapasitenizi sonuna kadar kullandırır)... Epigenetiği de bir araştırabilirsiniz.

  • @feridedundar8629
    @feridedundar8629 Před měsícem

    Bence değil dir😂😂😂

  • @user-fc1qv4uf6d
    @user-fc1qv4uf6d Před měsícem

    ❤❤

  • @resul7956
    @resul7956 Před měsícem +3

    Depresyon, OKB, Panik atak gibi psikolojik sorunlar hastalik degildir

    • @sadecebiri395
      @sadecebiri395 Před měsícem

      Psikolojik sorun ve hastalık bunlar ilginiz olmayan şeylerle ilgili "Hastalık değildir" ibaresi yapıştırmayın lütfen. Depresyon herkesin çikolata yiyip, biraz moralı bozuk olanlara denen bi şey değil. Okb dediğiniz şeyin de baya bi kriteri var ve hastalık durumudur. Çözümü ve ya tedavisi ne diyorsanız artık(tedavisi demeliyiz zaten de), çok zordur.

    • @YA-tg6pv
      @YA-tg6pv Před měsícem +1

      Evet psikolog Dr İzzet Güllü bey de aynı şeyi söylüyor , Hacettepe Üniversitesi mezunu kendisi

    • @Kartanedi
      @Kartanedi Před měsícem +1

      Hastalık mı bilmiyorum ama para ödeyip kendimi neden dinleteyim kuran açar dinlerim kuran şifadır

    • @sadecebiri395
      @sadecebiri395 Před měsícem

      @@Kartanedi psikolog destek için var biraz sizin dediğinize benziyor ama tam olarak öyle de değil. Ama psikiyatri(bölümü) çok farklı bi şey. Daha çok bilime dayalı tam olarakta doktor dediğimiz kişilerce tedavi edilen hastalık durumu bunlar. Psikolog ise başka bi şey ilaç yazmaz, sadece destek, sorunlarını çözmek için, farkındalık yaratmak için olan bi şey. Şahıs aslında. Doktor değil

    • @TankutZeytinoglu
      @TankutZeytinoglu Před měsícem

      @@sadecebiri395
      Git bi' yazdığım yorumu oku, o zaman kimin haklı olduğunu anlarsın.