DON'T BE A SOFTWARE Developer❗️👩🏼‍💻 Dev Conversations

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 26. 08. 2024
  • We continue our Developer Conversations Podcast broadcast series. Our guest again is my dear friend Emre Akadal, the owner of @akademik-bilisim channel. In this episode, we talked about the difficulties of the software industry, advice for those who want to improve themselves, and the realities of the industry. I think it's an episode you should definitely watch.
    Enjoy watching and listening in advance!
    Bricky Lab Discord Server: / discord
    Website: www.brickylab.com
    Instagram: / brickylab.official
    To listen as a podcast on Spotify:
    open.spotify.c...

Komentáře • 8

  • @cagataysert1995
    @cagataysert1995 Před měsícem +4

    - Surekli kendini gelistirmek zorundasin. Mesai bitip eve gittiginde, zaman zaman ayaklarini uzatip film izleyebilecegine, egitim videolari izlemen gerekiyor. Aksi takdirde sektorun gerisinde kaliyorsun cok hizli bir sekilde.
    - Yapay zeka meselesi var. Sektoru daraltacak gibi gorunuyor.
    - Yazilimcilarin ego seviyesi cok yuksek ve iletisim yetenekleri ise dusuk genel olarak, en azindan benim gozledigim kadariyla. Bu konu ciddi derece yoruyor insani. Calisirken gercekten kafayi yeme noktasina geldiginiz oluyor insanlarla ugrasirken. Ben sadece kodumu yazarim insanlarla ugrasmam diyemiyorsunuz, oyle bir dunya yok.
    - Cok ciddi bir rekabet var. Son yillarda yazilimciligin populerliginin artmasiyla bu rekabet katlandi bence. Yazilimla alakali bir lisans okunmasa bile yazilimci olunabiliyor. Bu durum da tabii rekabet seviyesini arsa cikariyor.
    - Surekli olarak mesleki bir zorluk ile karsi karsiya kaliyorsun. Bir proje biter bitmez aninda digeri gelir. Bu kimisi icin cok guzel kimisi icin ise kabus gibi bir durum. Burada kendini iyi analiz etmesi lazim bu meslegi sececek kisinin.
    - Bilgisayar ve internet oldugu surece isini yapabildigin icin yoneticilerin rahatlikla mesai yapmani isteyebilir. (mesai ucreti elbette verilmez)
    Daha cok madde sayilabilir tabii ama ilk aklima gelen bunlar. Bunlara ragmen yine de yazilimci olmaktan mutluyum. Isini iyi yapiyorsan gozden cikarilman cok daha zor oluyor diger mesleklere gore cunku yerinin doldurulmasi cok daha zor. Bu durum beraberinde daha iyi maas ve daha iyi calisma sartlarini beraberinde getiriyor. Ayrica Ingilizce bildigin surece dunyanin her yerinde is yapabilme imkanin oluyor ve uzaktan is imkani yakalayabiliyorsun. Ozetle isini iyi yapiyorsan karsiligini alabilecegin nadir sektorlerden birisi bence yazilim sektoru. Son olarak bir sey daha eklemek istiyorum: bir proje akliniza geldiginde yapabilmeniz icin bilgisayar ve internet yeterli oluyor. Bence bu muazzam bir luks.
    Her sey gonlunuzce olsun ♥

    • @brickylab
      @brickylab  Před měsícem +1

      Çok güzel özetlemişsin Çağataycım, eline ve ağzına sağlık. Sevgiler.

  • @mustafaberataru
    @mustafaberataru Před měsícem +1

    Selamlar,
    Öncelikle emeğinize sağlık, her noktasına katıldım ve keyifle dinledim. Ufak bir yapıcı geri bildirimde bulunmak isterim: Karşıdaki kişiye katılmanız çok normal bir durum, ancak podcastlerde nidalar bazen dinleyici açısından duyma zorluklarına veya kopmalara yol açabiliyor (5:34, 14:01 ve 7:29 dakikalarında dikkatimi çekti). Umarım bu geri bildirim size faydalı olur. Kolaylıklar dilerim.

    • @brickylab
      @brickylab  Před měsícem

      Selamlar Beratcım, özellikle 5:34 için haklısın, dikkat etmek gerek. Yorumun için teşekkür ederiz tekrardan, sevgiler.

  • @Samettektas13
    @Samettektas13 Před měsícem

    ???