Diş hekimliği nasıl bir meslektir? Artı ve eksileri nelerdir? Mezuniyet sonrası neler yapılabilir?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 12. 06. 2023
  • 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş hekimliği fakültesinden mezun oldum. Mezuniyet sonrası Erciyes üniversitesi Oral Diyagnoz ve Radyoloji bölümünde doktora eğitimine başladım ve 1 senelik bir sürecin sonunda akademik hayatın bana göre olmadığını fark edip ayrıldım ve Kayseri Develi devlet hastanesine atandım, yaklaşık 2 yıllık bir devlet hastanesi tecrübesi sonrası askerlik görevimi yapmak için 1 yıl Kayseri Asker hastanesinde Diş tabip asteğmen olarak çalıştım ve sonrasında Kayseri'de özel muayenehanemi açtım ve 14 yıldır da aynı adreste kendi kliniğimde çalışmaktayım.
    Peki 17 yıllık bir meslek tecrübesi sonrası diş hekimi olmaktan memnun musunuz diye soracak olursanız, buna cevabım görece bir "Evet" olur. Diş hekimliği kesinlikle çok keyifli, saygın ve mesleki tatmini yüksek bir meslektir fakat maalesef ülkemizde mesleğin bazı ciddi sorunları vardır.
    Benim diş hekimliği fakültesine başladığım 2001 yılında tüm Türkiye'de 15 devlet ve 1 özel olmak üzere 16 diş hekimliği fakültesi vardı ve ülke nüfusu 65 milyondu. Aradan geçen 22 yılda şu an faal olan diş hekimliği fakültesi sayısı 104, açılması planlanan fakülte sayısı ise 14 tür. Yani toplamda 118 diş hekimliği fakültesi olacak. 22 yılda fakülte sayısı 8 kat artmıştır. Şu an ülke nüfusunun 84 milyon olduğunu düşünürseniz her yerde mantar gibi patlayan bu fakültelerin nasıl bir meslek enflasyonu oluşturduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca bu kadar kısa süre içinde ve bu kadar yüksek sayıda açılan fakültenin akademik kadrosunun ne kadar donanımlı olacağı ve ne kadar kaliteli bir eğitim sunacağı ise ayrı bir tartışma konusudur. Diğer ülkelerle kıyaslama yaptığımızda ise Nüfusu bizle yaklaşık aynı olan Almanya'da toplam 29, 55 milyonluk İngilterede ise toplam 17 diş hekimliği fakültesi vardır.
    Bu yaşanan diş hekimi enflasyonuna ek olarak, mesleğin diğer bir sorunu da korsan dişçilerdir. Yani hiç bir resmi eğitimi ve belgesi olmadığı halde bir diş hekiminin diplomasını kullanarak insanların sağlığıyla oynayan kişilerdir. Diş hekimi sayısı arttıkça bunların sayısının azalması beklenirken, tam tersi daha da artmaktadır ve maalesef bazı genç meslektaşlarımız da bunların yanında çalışmak zorunda kalmaktadır. Ve yine maalesef ilgili otoriteler ve kanunlar bu sorunla mücadelede yetersiz kalmaktadır.
    Diş hekimliğinin eğitim süresi ülkemizde 5 yıldır ve aslında bu süre eğitim kalitesi yüksek bile olsa, donanımlı bir diş hekimi yetiştirmek için kısa bir süredir. Diş hekimliği eğitimi hem temel tıp bilimlerini hem de diş hekimliğinin teorik ve pratik eğitimlerini bir arada sunan zorlu bir süreçtir, hem çok çalışmayı hem de el becerisi ve üç boyutlu düşünebilme yeteneğini gerektirir. Fakat eğer bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız illa çok yüksek bir el becerisine sahip olmanız da şart değildir. Yani kimisi bir denemede başarır, kimisi 10 denemede başarır ama azimli olan mutlaka bir şekilde halleder. O yüzden diş hekimi olmak isteyen illa çok yetenekli olmalıdır diye bir kaide yoktur. Yapmanız gereken tek şey çok çalışmaktır.
    Peki diş hekimliği eğitimi pahalı mıdır? Bildiğim kadarıyla bu tercih ettiğiniz fakülteye göre değişebilmektedir. Bazı fakülteler kullanılacak malzemelerin çoğunluğunu öğrencilere aldırırken bazıları bir kısmını kendi karşılayabilmektedir. Ama günümüzde çok fazla malzeme seçeneği olduğu için bu malzeme ücretlerinin aileleri çok zorlayacağını düşünmüyorum.
    Peki diş hekimleri mezun olduktan sonra nerelerde çalışabilir?
    Özel sektör için konuşmak gerekirse, diş hekimliği kişiye özel butik bir branş olduğu için kendi özel muayenehanenizi açma imkanı her zaman vardır. Fakat bu, yeni mezun olmuş birisi için tavsiye edilen bir durum değildir. Yeni mezun bir hekim eğer muayenehane açmayı planlıyorsa şahsen, bir kaç sene yoğun çalışan hastane veya kliniklerde biraz tecrübe ve çevre edinip ondan sonra karar vermesini tavsiye ederim.
    Muayenehane dışında özel diş polikliniklerinde de diş hekimleri çalışabilir. Hatta yeterince tecrübe kazandıktan sonra en az iki hekim bir araya gelip kendi polikliniğinizi de açabilirsiniz.
    Özellikle erkek hekimler için askerlik vazifesi de ciddi bir tecrübe imkanı sunabilir. Çünkü diş hekimlerinin büyük çoğunluğu askerlik vazifesini hastane ve revirlerde diş tabip asteğmen olarak yapmaktadır.
    Bunun dışında devlet hastanelerinde ve Ağız diş sağlığı merkezlerinde de çalışma imkanı vardır. Devlet diş hekimi atamaları elektronik kura ile olmaktadır ve Sağlık bakanlığının ihtiyacına bağlı olarak belli bir takvime tabi olmadan açılmaktadır.
    Mezun olan diş hekimleri için diğer bir alternatif de Diş hekimliğinde uzmanlık sınavı yani DUS a girip puanına ve ilgisine göre belli bir alanda uzmanlık eğitimi almaktır. Diş hekimi sayısının fazlalığını ve insanların artık daha fazla uzmanlık aradığını düşünürseniz benim de şahsen tavsiyem uzmanlaşma yönünde olur. Uzmanlık süreleri tercih edilen bölüme göre 3 veya 4 yıldır. Ve uzmanlık süresi boyunca da maaş alınmaktadır.
  • Věda a technologie

Komentáře • 66

  • @Zubeydeyalcn-is7oc
    @Zubeydeyalcn-is7oc Před 8 měsíci

    Çok teşekkür ederim ödevime yardım ettiniz❤

  • @yunusemresunbul7959
    @yunusemresunbul7959 Před rokem

    Bir de bu yatay geçiş imkani ne kadar kolay oluyor biliyor musunuz. Yerleştikten sonra egede başka bir üniye geçmek istiyorum

  • @gurkanarslankaynak
    @gurkanarslankaynak Před rokem

    Hocam merhaba diş 3. Sınıf öğrencisiyim önerebileceğiniz şeyler var mı?

  • @yunusemresunbul7959
    @yunusemresunbul7959 Před rokem +1

    Çok teşekkur ederim hocam. Bu yıl yks ye girdim. 41200 sıralama yaptım. Diş hekimliği düşünuyordum devlet hastanesinde.

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před rokem

      Merhaba. Rica ederim. Şahsen şu an yerinizde olsam özel yerine devlet üniversitelerini düşünürdüm ve seçim yaparken seçtiğim fakültenin en az 10 - 15 yıllık bir mazisi olmasına dikkat ederdim. Yatay geçişle ilgili maalesef çok bilgim yok. Başarılar dilerim 💓

    • @tubaciim
      @tubaciim Před 10 dny

      knk yerleşmiş miydin geçen yil

  • @uph019
    @uph019 Před 19 dny

    merhaba, samimiyetinize ve işinize olan özeninize dayanarak diş hekimliği ile ilgili bi kaç soru sormak istiyorum. ben şu an bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve bölümü tamamen mantıkla önü açık olduğu için seçtim ancak içime sinmeyen bazı noktalar bundan dolayı diş hekimliğine geçmeyi düşünüyorum(özel bir üniye burslu olarak). Sektörün içinde birisi olarak diş hekimliğine geçmek sizce mantıklı mı? önünün pek açık olmadığı yeni başlayan diş hekimlerinin ilk 5 10 yıl çok zorlandıklarını ve hak etmedikleri ücretleri kazandıklarını duyuyorum. Ayrıca iş yükü vs konusunda da çok zor olduğu artan klinik ve diş hekimi sayısından dolayı da bazı sorunların olduğunu duydum. Kafam çok karışık ve bu işi yapan birinden objektif bişeyler duymaya çok ihtiyacım var. fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 18 dny

      @@uph019 Merhaba, açıkcası herkesin bir meslekten beklentisi farklıdır ama genel olarak yukarıda belirttiğiniz kaygıların hepsi haklı ve gerçek kaygılar. Videoda bahsettiğim gibi Türkiye'de ciddi bir diş hekimliği fakültesi enflasyonu yaşanıyor. Yani tek kaygınız daha rahat iş bulabilmek ise bölümünüzü bırakıp böyle bir maceraya atılmanız "bence" çok makul görünmüyor.

  • @rabiabeyzaokur7258
    @rabiabeyzaokur7258 Před 7 dny

    Hocam merhabalar ben bu sene tercih yapacağım. Erzurum Atatürk Diş Hekimliği Fakültesi'ni yazmayı düşünüyorum fakat Bolu Abant İzzet Baysal Diş Fakültesi'ni de düşünüyorum. Hangisini daha önce yazmalıyım hiç karar veremedim. Prof. Sayısına ve diş hastanesi olması bakımından Erzurum daha mantıklı sizce ne yapmalıyım? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 6 dny

      Merhaba, eğer şehirdeki sosyal hayat iklim, mesafe vs gibi kriterlerden bağımsız düşünüyorsanız, daha eski olan her zaman daha tercih edilebilirdir bence

  • @yunusemresunbul7959
    @yunusemresunbul7959 Před rokem

    Özeldense devlet üniversiteleri daha mantıklı değil mi daha fazla hasta görmek açısından hocam

  • @Zeynep-sq3zv
    @Zeynep-sq3zv Před 6 dny

    Hocam dis okurken kendimizi geliştirmek için üniversitede neler yapmalıyız 1 .ve 2.sinifta staj bulmak için kendimizi nasıl gelistiriz

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 6 dny

      İlk iki sene için yapacağınız çok bi şey yok aslında, ama tatillerde tecrübeli diş hekimlerini izleyerek veya asiste ederek vakit geçirmek çok şey katabilir.

  • @fundaseckin1327
    @fundaseckin1327 Před měsícem

    Merhabalar,
    Kızım YKS’ye girdi bu sene. Mezuna bırakıp tıp fakültesi için zorlasak mı yoksa diş hekimliğine mi gitse çok kararsız kaldık. Başa dönme şansınız olsa tıp ister miydiniz? Tabi bu kişisel bir karar. Ancak mevcut durum için bir kıyaslamanız olur mu? Video için çok teşekkür ediyorum

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před měsícem +1

      Merhaba, başa dönme şansım olsa sanırım yine diş yazardım, ben sınava girdiğimde puanım nerdeyse ülkedeki tüm tıplara yetiyordu, kendim tercih ederek diş hekimliği yazdım ama tabi ki yirmi senede çok şey değişti, hayal bile edemeyeceğimiz bir meslek enflasyonu oluştu. Şu an için diş hekimliği artık garanti bir meslek değil ama tıp bir süre daha öyle kalacak gibi. Seviyorum ve mücadele ederim derseniz diş hekimliği öneririm, yok daha garanti iş olsun derseniz tıp öneririm bugünün şartlarında.

    • @fundaseckin1327
      @fundaseckin1327 Před měsícem

      @@oristvdishekimimucahitdoga415 çok teşekkür ederim cevap için

  • @burakak8581
    @burakak8581 Před 8 dny

    Hocam sizce 2024 senesinde marmara üniversitesinde diş hekimliği okunur mu geleceği nasıl mesleğin

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 7 dny

      Üniversite güzel de mesleğin ülkede kısa vadedeki geleceğiyle ilgili ne düşündüğümü videodan tahmin etmişsinizdir zaten.

  • @Zeynep-sq3zv
    @Zeynep-sq3zv Před 24 dny

    Hocam merhabalar ozelde dis gelicek gibi duruyor mezuna kalmak da istemiyorum ilerde issiz kalmaktan korkuyorum birde ozel klinik acabilcek ailemin limiti yok issizlik durumu nasildir acaba ufak bir bilgilendirme yapabilirmisiniz birde ozelde dis okuma hakkindaki fikirleriniz nelerdir?

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 23 dny

      @@Zeynep-sq3zv Merhaba, işsiz kalmayla alakalı sorunuzun cevabı, kısmen videonun içinde var aslında. Klinik açacak birikiminizin olup olmaması çok sorun değil. Meslekte biraz tecrübe edindikçe onu kazanabilirsiniz ama önemli olan kliniğinize hasta çekebilecek potansiyele sahip olmanız. Özel fakülte konusunda ise, şöyle söyleyeyim, eğer ben olsaydım, büyükşehirlerdeki köklü devlet üniversiteleri gelmiyorsa, kasaba üniversitelerinde okumak yerine kaliteli bir özel üniversitede okumayı tercih ederdim.

    • @Zeynep-sq3zv
      @Zeynep-sq3zv Před 23 dny

      @@oristvdishekimimucahitdoga415 zaman ayırıp cevapladiginiz için tesekur ederim

    • @Serhat486
      @Serhat486 Před 12 dny

      Marmara universitesi iyi midir hocam sizce

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 12 dny

      @@Serhat486 Köklü bir diş hekimliği fakültesi, tanıdığım mezunları da gayet donanımlıydı, sadece eğitimi İngilizce ydi sanırım, onun dışında bir sıkıntısı yok bildiğim kadarıyla.

    • @Serhat486
      @Serhat486 Před 12 dny

      Marmaradan mezun olan birisi ne kadar maaşla başlar hocam yaklasik olarak

  • @anyela122.
    @anyela122. Před 10 měsíci

    Hocam merhabalar bende ilerde dis hekimi olup kendimi geliştirip kendi klinigimi acmak istiyorum ama tek basima bu kadar parayi nerden bulucam acamam diye korkuyorum

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 10 měsíci +3

      Merhaba. Bu söylediklerinin arasında en kolay hallolacak iş paradır emin ol. Hele bi o istediğin seviyeye ulaş, paranın en az korkman gereken şey olduğunu görürsün inşallah. Başarılar ve mutluluklar dilerim.

    • @anyela122.
      @anyela122. Před 10 měsíci

      @@oristvdishekimimucahitdoga415
      cevremdekiler hep kotuluyo yok maddiyat lazim yoksa özele girersin sahibi kaymağını yer sana da 3 5 bisey atar fln mi ne diyolar benimde gerçekten kafam karisiyo

  • @ismailozturk9882
    @ismailozturk9882 Před 11 měsíci

    Hocam bende 35 bindeyim. Dis hekimliği cok mezun verdiği icin cok kararsız kaldım. Kirikkale diş hekimligini istiyorum. Sizce nasıl

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 11 měsíci +2

      En az 10 yıllık bir tarihi olmayan fakülteleri yazmayın bence. Evet maalesef diş hekimliği çok fazla mezun veriyor fakat belli başlı bazı yeteneklerinizle ve uzmanlık okuyarak hala fark oluşturabilirsiniz. Ya da Tıp fakültesine yönelebilirsiniz.

    • @champ889.
      @champ889. Před 11 měsíci

      Kaç net yaptın kanka

    • @ismailozturk9882
      @ismailozturk9882 Před 11 měsíci

      @@champ889. 9 eylul elektirik elektronik ingilizce geldi

  • @yunusemresunbul7959
    @yunusemresunbul7959 Před rokem

    Anadoluda ve karadenizde önerdiginiz bir üniversite var mı hocam

  • @dilaunsal
    @dilaunsal Před 8 měsíci

    hocam ege dişteyim şuan ankara dişe geçmeli miyim burası mı iyi

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 8 měsíci

      Neden Ankara'ya geçmek istiyorsunuz?

    • @dilaunsal
      @dilaunsal Před 8 měsíci

      @@oristvdishekimimucahitdoga415 dus başarı oranı yüksek egeden ama genel eğitimleri aynı gibi o yüzden kararsız kaldım

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 8 měsíci

      @@dilaunsal Eğer tek sebep buysa ben olsam değiştirmezdim. Dus başarısı daha çok kişinin kendisiyle alakalı benim gözlemlerime göre.

  • @gurkanarslankaynak
    @gurkanarslankaynak Před rokem

    Şuan özel klinik açma maliyeti ne kadar hocam ve ort maaş ne kadar devlette

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před rokem +1

      Merhaba. Devletten uzun süredir uzak kaldığım için maaş durumunu bilmiyorum. Tek başına klinik açmakla ilgili görüşlerim videoda mevcut. Klinik açma maliyeti ise ortalama bir muayenehane için koymak istediğin içeriğe göre 300 bin TL den 3 milyon TL ye kadar çıkabilir. Ama burada bence esas düşünülmesi gereken klinik açma maliyeti değil, kliniği çevirebilecek bilgi birikimi, beceri, tecrübe ve hasta potansiyeline sahip olabilmektir. Bunlar olursa zaten o maliyetler bir şekilde aşılır.

    • @gurkanarslankaynak
      @gurkanarslankaynak Před rokem

      @@oristvdishekimimucahitdoga415 çok sağolun hocam :)

    • @gurkanarslankaynak
      @gurkanarslankaynak Před rokem

      Bi de ben gözleme vs gidiyorum ben de kayseride okuyorum faydası olur değil mi yoksa erken mi hocam 3.sınıfım

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 11 měsíci +1

      ​@@gurkanarslankaynakbence gayet yerinde. Ne kadar çok görürsen o kadar iyi öğrenirsin.

  • @yunusemreg2510
    @yunusemreg2510 Před 8 měsíci

    uzmanlık sürecinde alınan maaş ne kadar

  • @ofbe-zb8jf
    @ofbe-zb8jf Před 11 měsíci +1

    hocam özelde burslu diş geliyor ama 3 yıl önce açılmış bir de eczacılık geliyor ama sıralamamla arasındaki fark 15 bin civarı sizce hangisi daha mantıklı

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 11 měsíci

      Şartlarını ve beklentilerini bilemiyorum tabi ki ama Bence her zaman diş hekimliği eczacılıktan daha mantıklıdır.

    • @ofbe-zb8jf
      @ofbe-zb8jf Před 11 měsíci

      @@oristvdishekimimucahitdoga415 tamamdır hocam çok teşekkürler

  • @AkerlundMiaEmma
    @AkerlundMiaEmma Před 5 měsíci

    Hocam merhaba. Diş hekimligi 1. Sinifim. Issizlik konusu yuzunden okulumdan pek keyif alamiyorum. Mezun olunca is bulabilmek icin ne yapmamı önerirsiniz?

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 5 měsíci +1

      Merhaba, eğer Türkiye'de kalmayı düşünüyorsanız mezuniyet sonrası ücreti hiç düşünmeden güvenilir bir yerde en az bir yıl çalışıp mesleği tanımanızı ve sonrasında ilgi duyduğunuz alanda uzmanlık yapmanızı öneririm.

  • @EsmaNur-sr6dz
    @EsmaNur-sr6dz Před 13 dny

    Hocam ben diş fakültesini seçmeyi dusunuyorum ama herkes diyor ki atanması zor atanamazsın ben ne yapmaliyim 5 yil okuyacam ama ya atanamazsam

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 13 dny +1

      Maalesef atanmama ihtimaliniz atanma ihtimalinizden daha yüksek.

    • @EsmaNur-sr6dz
      @EsmaNur-sr6dz Před 13 dny

      @@oristvdishekimimucahitdoga415 yani en fazla kaç yıl atanmam hani çünkü ben daha seçmeyecegim 4 yıl sonra seçecegim yani toplamda 2030 lu yillara falan denk geliyor o zaman kadar degişmez mi hocam?

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 13 dny

      @@EsmaNur-sr6dz Şu ana kadar ki gidişata bakılırsa kısa vadede olumlu değişiklik ihtimali çok zor. Devlete atanmak idealindeyseniz tıp düşünebilirsiniz. Uzmanlık okurum, özelde de kendimi geliştiririm vs derseniz diş hekimliği de olabilir tabi ki. Ama daha baştan hedefiniz devlette çalişmak ise zorlanabilirsiniz.

    • @EsmaNur-sr6dz
      @EsmaNur-sr6dz Před 13 dny

      @@oristvdishekimimucahitdoga415 diyelim uzman olmadım özelde iş bulabilir miyim mezun olduktan sonra

    • @EsmaNur-sr6dz
      @EsmaNur-sr6dz Před 13 dny

      @@oristvdishekimimucahitdoga415 hocam son bir şey daha sorum olacak
      Ben tıptan aile hekimi olsam onlar nasil atanıyor peki atanmalari iyi mi

  • @Kubrablgnnn...-7637
    @Kubrablgnnn...-7637 Před 10 měsíci

    Dicle üniversitesi diş hekimligi acisindan nasil bir universite sizce ?

  • @hasantabak1820
    @hasantabak1820 Před 11 měsíci

    Hocam Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği sizce nasıldır? Türkiye'de sadece sağlık üzerine kurulmuş 3 devlet üniversitesinden birisi. Diş Hekimliği okumak istiyorum fakat işsizlikten korkuyorum.

    • @hasantabak1820
      @hasantabak1820 Před 11 měsíci

      Sadece sağlık üzerine kurulmuş olması bana ekstra bir avantaj sağlayabilir mi ileride çünkü sadece 2 yıllık sağlık bölümleri ve lisans eğitiminde de tıp, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik gibi bölümleri var bu üniversitenin.

    • @hasantabak1820
      @hasantabak1820 Před 11 měsíci

      Sadece sağlık üzerine kurulmuş olması bana ekstra bir avantaj sağlayabilir mi ileride çünkü sadece 2 yıllık sağlık bölümleri ve lisans eğitiminde de tıp, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik gibi bölümleri var bu üniversitenin.

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 11 měsíci

      Sadece Sağlık üzerine olması sizin için mezuniyet sonrası bir avantaj sağlamaz. Fakülte ile ilgili bir fikrim yok ama genel olarak söylediğim şey, eğer puanınız yetiyorsa en az 10 yıldır öğrenci alan bir yer tercih edin.
      Mezun olunca işsiz kalmazsınız ama bulacağınız işler sizi maddi ve manevi tatmin etmeyebilir.

    • @hasantabak1820
      @hasantabak1820 Před 11 měsíci

      @@oristvdishekimimucahitdoga415 Kütahya diş hekimliğini kazandım hocam,
      kendim de Kütahyalı olduğum için burada okumak daha kolay ve güzel oldu.

    • @oristvdishekimimucahitdoga415
      @oristvdishekimimucahitdoga415  Před 8 měsíci

      ​@@hasantabak1820çok süre geçmiş ben yorumu kaçırmışım 🙄 Hayırlı olsun.