MEDITAȚIE GHIDATĂ DE RECUNOȘTINȚĂ - ZIUA 18 (NATURA) / SERIE DE 21 DE ZILE

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 28. 08. 2024
  • Te salut suflet drag. Bine ai revenit la ziua 18 a seriei de meditatii de recunostinta. Astazi vom aduce in lumina atentiei noastre gratitudinea pentru Natura.
    In ultima suta de ani, noi ca si oameni ca si specie, ne-am indepartat foarte mult de mediul nostru natural si ne-am format ca un fel de bula de realitate separata de realitatea propriu-zisa. Aceasta separare s-a produs treptat astfel incat nu am realizat ca de fapt bula noastra pe care o numim oras se afla si este sustinuta de realitatea adevarata numita Natura.
    Ai obervat atunci cand te duci in natura, fie ca e la munte, intr-o padure sau la malul marii, impactul imediat al vietii, al elementelor, al senzatiilor?
    Eu personal am obseravt asta acum multi ani. Asa ca de fiecare data cand revin la natura, cel putin in primele cateva ore, sunt foarte prezent si atent la tot ce se inampla atat in mine cat si in jurul meu.
    In primul rand toate simturile se trezesc la viata. Ochii sunt bombardati de infinite nuante de albatru si verde. Retina mea primeste atat de multa culoare, incat imi dau seama cat de fada este realitatea in care imi petrec majoritatea timpului. Apoi simfonia de sunete din jurul meu. Natura vibreza cu viata din orice directie - de la diferitele suntele de pasari si insecte, pana la sunetul elememtelor - al vantului ce misca toata padurea, al apei ce se aude curgand in departare sau al norilor de ploaie.
    Pentru oricine isi ia timp sa observe toate acestea si sa le traiesca, devine evident ca natura este adevarata noastra casa. Ca acolo este locul in care ar trebui sa stam in mod normal pentru ce ne re-trezeste corpul si simturile la viata si ne aduce pace in suflet.
    Oricine mediteaza asupra naturii poate vedea micile detalii, se poate duce in pronfuzime. Orice sunet poate fi urmarit la originea sa, orice copac atunci cand te apropii mai mult se reveleaza intr-o multitudine de culori si texture diferite. Daca te apropii de sol poti observa ca este plin de viata - adevarate mirco-universuri cu legile si ierarhiile lor.
    Insa cel ce mediteaza mai profund poate observa cum natura este si un bun invatator. Ea ne arata ce este defapt viata- nu cee ace vrem noi sa credem, ci ceea este cu adevarat. Ne arata ca viata nu este liniara dupa cum vrem sa credem ci este ciclica. La fel si viata fiecaruia dintre noi este ciclica, fiecare trecem prin propriile veri caduroase cand ne simtim bine si totul este ok. Apoi vin iernile geroase cu furtuni si viscole. Niciunul din anotimpuri nu este bun sau, ci amandoua se completeaza perfect unul pe celalalat.
    Observam totodata cum si noi oamenii suntem la fel de vulnerabili ca restul vietatilor din natura si cum facem parte dintr-un sistem perfect in care nu exista bine sau rau, correct sau gresit. Nimic in natura nu este gresit. Cine are dreptate cand o caprioara este vanata si mancata de catre lup. Ai putea spune ca lupul este personajul negativ ca omorat caprioara, insa puii de lup ar muri daca lupoaica nu le-ar aduce nimic de mancare.
    Tot asa se inampla si in cazul nostru. Privit dintr-o perspectiva mai inalta nimic nu este bine sau rau. Nu este rau cand un copil moare la o varsta frageda, nu este rau doi parinti se despart, nu este rau ca cineva decide plece si sa nu ma idea nici un semn familiei. Privit din aceasta perspectiva inalta este doar dansul continuu al naturii, al vietii si al mortii in care toti suntem angrenati.
    Ne-am dat prea mare importanta, crezand ca putem controla natura, si mai mult - lucrurile care nu ne-au convenit I le-am pus in carca lui Dumnezeu - batranul ce sta in ceruri si supervizeaza tot. Toate aceste iluzii si superstitii vin din faptul ca ne-am deconectat de natura fiintei noastre.
    Iti recomand ca urmatoarea data cand te vei duce in natura sa iti timp singur si sa o observi. Sa reflectezi asupra ceea ce se intampla in jurul tau, sa devii constient de miscarea ei continua, si sa ii contemplezi frumusetea.
    Ramai in liniste in minutele ce urmeaza si fii recunoscator pentru cer, pentru vegetatie, pentru pasari, pentru animale, pentru elemente: foc, pamant, apa, aer si nu in ultimul rand pentru oameni. Toatea acestea constituie marea realitatea ce o numim Natura. Ne reauzim in cateva minute.
    Este important sa ne mentinem acesta stare de recunostinta ce o practicam aici cat se poate de mult pe tot parcursul zilei. Astfel acesta stare va devi o normalitate pentru noi. Daca ti-a placut poti lasa un comentariu sau o poti trimite unei persoane ce crezi ca are nevoie sa o auda.
    Ne revedem maine cu o noua meditatie de recunostinta.

Komentáře • 3