Video není dostupné.
Omlouváme se.

Biomassale Kaalkap

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 4. 09. 2019
  • English and updated version of this Dutch film that went viral: vimeo.com/3880...
    Teken de petities: • www.beternatuurbeleid.petities.nl • www.duinstichting.nl • www.petities.nl/petitions/stop-per-direct-de-subsidie-op-biomassacentrales-in-nederland
    + + + PERSBERICHT + + +
    ISSUES BIJ STAATSBOSBEHEER (SBB), HELE BOMEN IN BIOMASSA
    • Leugenachtig weerwoord SBB op film 'Biomassale Kaalkap'
    SBB reageerde met een niet mis te verstaan weerwoord op de film 'Biomassale Kaalkap' die viral ging. Na de reactie van de makers op het weerwoord werd de pagina snel uit de lucht gehaald (feitelijk bestaat de pagina nog wel, maar zonder de link te weten is deze inmiddels onvindbaar). Wij vinden het belangrijk de weerwoordpagina van SBB juist alsnog te laten zien omdat het aantoont hoe SBB het publiek wilde misleiden rond boskap en biomassa.
    Op hun website werd met desinformatie geprobeerd e.e.a. te ontkrachten. Een voor Nederlandse begrippen ongekende en voor een semioverheidsorgaan onwaardige attitude.
    Echter de twee grote essenties in de film worden niet ontkend:
    • bossen in Schoorl worden gekapt voor de wensnatuur van zandverstuivingen, en het hout gaat de shredder in voor biomassa,
    • biomassa is vervuilender dan kolen en gas en de CO2-neutraalheid van biomassa is onzin.
    Daarnaast bevat de reactie een onwaarachtige reeks van aantijgingen, onwaarheden, desinformatie en misleiding.
    Lees alle details op: www.tropism.eu...
    • Commentaar op het SBB propagandafilmpje
    In een propagandafilmpje probeert SBB de imagoschade in te dammen. De claims en beweringen daarin gaan mank en onderuit. Het blijkt doorspekt met manipulatieve desinformatie en er wordt misleidend gegoocheld met feiten en gegevens.
    www.tropism.eu...
    • Belangenverstrengeling bij SBB.
    Het hoofd biomassa van SBB verkoopt houtsnippers aan zichzelf als directeur van Bio Enerco.
    Zelfs in de private sector wordt dit als onethisch en oneerlijke concurrentie gezien. Maar hier hebben we te maken met een zogenaamd verzelfstandigd semioverheidsorgaan, dat verantwoording aan de minister moet afleggen, valt onder het departement van Financiën, en 89,4 miljoen aan overheidssubsidies vangt.
    www.tropism.eu...
    • Bewijs van hele bomen in biomassa
    Met een heel eenvoudige methode is aan te tonen dat er stamhout in biomassa zit in tegenstelling tot wat de biomassa-lobby beweert. Van SBB tot minister Wiebes beweert iedereen dat er enkel restafval, takken, snoeihout en kruinen in biomassa zit.
    De jaarringenradius-test bewijst onverbiddelijk het tegendeel.
    www.tropism.eu...

Komentáře • 29

  • @philippehopman6979
    @philippehopman6979 Před 4 lety +2

    vattenfall: fossielvrij binnen een generatie! mooie reclames met door het gras rennende kinderen. eerder Boomvrij binnen een generatie

  • @Tropistic
    @Tropistic  Před 4 lety +3

    PERSBERICHT
    STAATSBOSBEHEER RIDICULISEERT FILM 'BIOMASSALE KAALKAP' MET INSINUATIE, MANIPULATIE EN ONWAARHEDEN.
    In de reacties op internet worden we gevraagd te reageren op het weerwoord van Staatsbosbeheer (SBB) op onze film 'Biomassale Kaalkap'.
    SBB reageert op die film met een pagina op hun website in een poging hun imago schade te beperken.
    @t
    Reactie op het weerwoord van SBB op de film 'Biomassale Kaalslag'
    Op hun website wordt met desinformatie geprobeerd e.e.a. te ontkrachten. Een voor Nederlandse begrippen een ongekende en voor een overheidsorgaan onwaardige attitude.
    Echter de twee grote essenties in de film worden niet ontkend:
    • bossen in Schoorl worden gekapt voor de wensnatuur van zandverstuivingen en het hout gaat de shredder in voor biomassa,
    • biomassa is vervuilender dan kolen en gas en de CO2 neutraalheid van biomassa is onzin.
    Daarnaast bevat de reactie een onwaarachtige reeks van aantijgingen, onwaarheden, desinformatie en misleiding. Enkele daarvan:
    • We worden ervan beticht een gemanipuleerd kaartje van de boskaphistorie gemaakt te hebben. Het zijn echter eenvoudigweg de historische foto's van Google Earth, die iedereen zelf kan bekijken, waarop de kaalslag helder te zien is. We hebben deze foto's enkel in volgorde geplaatst en ter verduidelijking per jaar een kleurtje aan de kaalslag-gebieden gegeven. De Google foto's liegen niet.
    • We zouden beeldmateriaal van niet SBB gebieden gebruikt hebben. Daar waar het over Schoorl gaat tonen we onze eigen gemaakte drone opnames van het Leeuwenkuilbos dat gekapt gaat worden. Onze 4 man sterke crew is getuige van de correctheid van dit gegeven. Daarnaast hebben we juist ook beeldmateriaal van SBB zelf gebruikt.
    • We zouden misleidende foto's uit Denemarken gebruikt hebben. De film gaat niet alleen over Schoorl maar ook over de rest van Nederland en de klimaat problematiek wereldwijd. M.b.t. dat laatste kader zijn de droogte foto's uit Denemarken, bosbranden in de Amazone en poolgebieden illustratief bedoeld.
    • Op de site wordt 'het akkoord voor minderkaalkap' opgevoerd als argument. Feitelijk betreft het geenszins minder kap: het Leeuwenkuilbos en Dr. van Steijnbos noemde we juist al in onze film, en die worden zoals gepland, geheel gekapt. Bovendien is de aankondiging van nog een te kappen bos nieuw; het twee keer zo grote Frederiksblink. Dus het betreft geenszins vermindering maar nota bene 200% meerkap. Je reinste manipulatieve desinformatie dus.
    • De beeldspraak over de naar Europa oprukkende Sahara wordt denigrerend weggewoven. We laten overigens beelden uit de Bardenas Reales woestijn in Spanje zien. De grootste Europese woestijn die alsmaar groter wordt. Spanje is een land waar de toenemende droogte betekent dat meer dan de helft van het platteland op een droog steppeklimaat afstevent, met meer woestijnvormingals perspectief.
    @t
    • SBB beweerd: Alleen reststromen zoals takken en kruinen gaan de biomassa shredder in. De veelheid van grote blanke houtsnippers in de shredderbergen tonen aan dat dit niet het geval is. Die snippers komen uit de stammen. Takken leveren kleinere snippers op met stukjes bast. Geen blanke snippers zonder bast die groter zijn dan de gemiddelde doorsnede van een tak en waar je jaarringen met aanzienlijke diameters in terug kan zien.
    • SBB beweerd dat niet 21.000 Ha maar slechts 1.680 Ha is gekapt. WUR: Er verdween tussen 2013 en 2017 ongeveer 20 duizend ha bos en er werd ongeveer negenduizend hectare nieuw bos elders aangeplant. De kap van 21.000 Ha (met 2018 en 2019) is dus een bescheiden getal. De aanplant willen we er best voor een netto getal van af trekken, maar dan na minimaal 35 jaar pas en dat doet niets af aan de feitelijke kap tot nu toe.
    @t
    • We hebben nergens gezegd dat SBB allebossen in Nederland wil kappen. Toch wordt dat door SBB beweerd.
    • We zouden beweren dat bomen geen effect op de waterhuishouding hebben. We beweren juist van wel, maar niet zoals zij het bedoelen.
    • Herplant blijft ver achter. SBB beweert dat dit niet het geval is. Persoonlijke ervaring in diverse bossen (bijv. Leenderbos) tonen kaalslag waar al jaren geen herplant plaatsvindt en waar in enkele gevallen plastic hoesjes staan met verdorde, dode sprietjes er in.
    • Het toppunt vormt de volgende verhaspeling: SBB stelt dat we beweren dat ze honderden miljoenen omzetmaken met biomassaen het maar zes miljoen is. We hebben het echter in dat verband duidelijk over de honderden miljoenen subsidievoor biomassacentralesvan o.a. Vattenvall (wat overigens 11.4 miljard blijkt). Gevalletje niet goed luisteren, de film gaat niet alleen maar over SBB. Opmerkelijk overigens is dat het jaarverslag 2018 van SBB meldt dat de omzet 197,6 miljoen is waarvan 89,4 miljoen overheidssubsidies en 108,1 miljoen eigen inkomsten waaronder de opbrengst van hout en biomassa 27,4 miljoen. Een iets ander getal dan 6 miljoen.
    • We zouden beweren dat alleen oude bomen CO2 opnemen. We zeggen in de film: “En hoe ouder en groter de boom, hoe meer opname van CO2”. Want: de hoeveelheid of oppervlakte van de bladeren bepaalt het fotosynthese vermogen en dus het vermogen CO2 op te slaan. SBB zegt dat een boom in zijn maximale groeicurve het meeste CO2 opneemt. Tot de boom sterft, groeit deze. De maximale groeicurve is vanaf dat de boom volwassen is. Dat is gemiddeld na 35 jaar, maar de gemiddelde boom die SBB kapt is, naar hun eigen zeggen, 35 jaar. De boom heeft dan nog niet gepiekt.
    Robin Noorda namens het team van Tropism Art & Science Foundation
    Volledigheidshalve, voor wie e.e.a. wil nazien, hierbij de link naar de transcriptievan de voice-over van onze film.@t

  • @panlomito
    @panlomito Před 4 lety +2

    Als fietser kom ik door veel natuurgebieden en stapel gerooide bomen is nu mijn dagelijkse uitzicht, zie mijn bijdrage: czcams.com/video/H25w-nE14Gg/video.html

  • @wimvwerven
    @wimvwerven Před 4 lety +3

    leg de link eens tussen het kappen van de bomen en 5G , ik zeg dit al een tijdje het is om een hoger doel te dienen , dat 5G is een militair netwerk daar is echt veel geld mee gemoeid ! www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/bewezen-bomenkap-om-5g-vrij-baan-te-geven/

  • @prrrrify
    @prrrrify Před 4 lety +1

    Dit is de reactie van het Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/dossiers/biomassa/reactie-op-video-biomassa