Hoe werken Opties?

Sdílet
Vložit
  • čas přidán 24. 03. 2020
  • Hoe werken opties? Dit is een veelgestelde vraag. Opties is een interessant beleggingsproduct waarmee veel mogelijk is op de beurs. Je kunt er bijvoorbeeld bescherming inbouwen in je portefeuille. Ook kun je opties inzetten bij trading om hoge rendementen te behalen. Het is wel van belang dat je begrijpt hoe opties werken voordat je ze gaat gebruiken. André Brouwers legt in deze video de eerste basisprincipes van opties uit en vertelt je hoe opties werken.
    Deze video is deel één van de cursus: Opties voor beginners.
    Meer informatie over de cursus:
    ➡ www.beleggingsinstituut.nl/on...
    Gratis introductie training beleggen volgen?
    Sta je nog aan het begin van je beleggingscarrière? Dan helpen we je graag op weg met onze gratis introductiecursus.
    ➡ www.beleggingsinstituut.nl/cu...
    De opties cursus zit ook in ons totaal pakket. Meer informatie over dit pakket kun je op de onderstaande link vinden.
    ➡ www.beleggingsinstituut.nl/on...
    Beleggers kunnen handelen in opties om op stijgende of dalende koersen in te spelen. Stijgende koersen worden aangeduid met een call, terwijl dalende koersen worden aangeduid met een put.
    Een handelaar die verwacht dat de aandelenkoers zal stijgen, kan een call kopen. Een handelaar die verwacht dat de aandelenkoersen zullen dalen, kan een put kopen.
    Opties kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Sommige handelaren gebruiken opties om te speculeren, terwijl anderen ze gebruiken om risico's te verminderen.
    Speculatieve handelaren kopen opties om snel geld te verdienen met stijgende of dalende aandelenkoersen. Ze zijn bereid om het volledige bedrag van het optiecontract te verliezen als de aandelenkoers niet in hun voordeel beweegt.
    Risicomijdende handelaren kopen opties om hun bestaande aandelenportefeuilles te beschermen. Dit is een methode die André Brouwers zelf toepast in zijn portefeuille.
    Disclaimer
    Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het Beleggingsinstituut noch betrokken medewerkers van Het Beleggingsinstituut kunnen voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen, financiële gevolgen en uitkomsten daarvan instaan. Het Beleggingsinstituut geeft geen garantie of verklaring omtrent juistheid en volledigheid van ter beschikking gestelde informatie, noch uitdrukkelijk noch stilzwijgend. Het Beleggingsinstituut aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van de onjuistheid en/of onvolledigheid van bedoelde informatie.
    Het Beleggingsinstituut verleent geen beleggingsadvies in de betekenis van de Wet op het financieel toezicht en de in de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) opgenomen begrippen. Het Beleggingsinstituut voert evenmin vermogensbeheeractiviteiten uit. Voor beleggingsadvies of vermogensbeheer dat is toegesneden op uw individuele situatie en de toetsing op geschiktheid en passendheid van uw beleggingen dient u zich te richten tot uw eigen beleggingsadviseur of vermogensbeheerder.
    Het Beleggingsinstituut adviseert U nadrukkelijk om eerst contact op te nemen met uw beleggingsadviseur vooraleer posities in de financiële markten aan te gaan. Het Beleggingsinstituut aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de eventuele gevolgen, zoals schade of gederfde winst, op welke wijze of grondslag dan ook ontstaan als gevolg van het gebruik (of juist de onmogelijkheid van gebruik), het vertrouwen op of acties ondernomen naar aanleiding van informatie in deze publicatie of andere publicaties van Het Beleggingsinstituut. De uitsluiting van aansprakelijkheid strekt mede ten behoeve van directeuren of medewerkers van Het Beleggingsinstituut, waaronder personen die zijn betrokken bij het opstellen of de uitgifte van dit materiaal.

Komentáře •