Yunus 's Farm
Yunus 's Farm
  • 150
  • 5 182 624
Zeytinde Yaz Dönemi Dikkat Edilecek 3 Zararlı ve Hastalık
Herkese merhabalar. Bu videomuzda, özellikle bahar ve yaz döneminde dikkat edeceğimiz zeytincilerimizin çoğunun bilmediği ya da önemsemediği, çok önemli 3 zararlı ve hastalıktan bahsedeceğim.
1-Zeytin Fidan Tırtılı (Palpita unionalis)
Zeytinciliğe ilk başlayan üreticilerimizin belki de ilk karşılaştığı zararlıdır kendisi. Özellikle yeni dikilmiş fidanları siz suladıkça o üstünü traşlar. Nerde taze bir filiz görse bir gecede siler süpürür.
Genç fidanlarda büyümeyi gelişmeyi engellerken, yetişkin ağaçlarda ise yeni senenin meyve tutacak filizlerine musallat olurlar. Dal uçlarını durdurduğundan sürekli çatallanma olur, çalılaşma görülür ve budama işçiliğini arttırır.
Tespiti kar beyazı kelebeğinden veya filiz uçlarında beslenen yeşil tonlarındaki larvasından kolayca yapılabilir. Dal uçlarında alev yanığı gibi bir etki bırakır. Dikkatli bakıldığında kara kara dışkıları gözlemlenebilir. Birbirine yapışık yapraklar görürseniz, yiyeceğini yemiş ve pupaya yatmış anlamına gelir.
Mücadelesi ise, EMAMECTİN BENZOATE etken maddeli ilaçlarla yapılır. Zamanlama olarak aktif larvaların görülmesiyle birlikte sabah erken veya akşam vakitlerinde ağacın tümüne nüfus edecek şekilde püskürtülmelidir. Popülasyonun yoğunluğuna göre bir hafta arayla 2-3 uygulama yapılmalıdır.
Aşırı sıcaklarda pek aktif olamasalar da, serin yerlerde ve sulanan bahçelerde filiz olduğu sürece döl vermeye devam eder. Kışı sert geçmeyen Akdeniz bölgesinde kimi zaman kışın bile aktif olabilmektedir. Kaplama uygulamaları ile fotosentezi yavaşlatılmış ve kartaşmış yaprakları düşük popülasyonlarda tercih etmeyebilirler.
2-Zeytinle Kurdu ( Coenorrhinus cribripennis)
Adından farklı olarak kendisi hortumlu kahverengi bir böcektir. Dikkat çekici şekli sayesinde kolayca farkedilebilir. Elma, armut, üzüm veya mısırdaki maymuncuklarla karıştırılsa da kendisi sadece zeytin konukçusudur.
Zeytin kurdunun yolculuğu baharda havaların ısınıp topraktan çıkmasıyla başlar. Zeytinin önce yapraklarında, daha sonra çiçeklerinde beslenir. Burada verdiği zararlar yetmez gibi zeytin tanesinin kendisini de yiyerek onlarca yara açarlar. Cinsel erginliğe ulaştıklarında dişileri yine zeytin tanelerinin zarına yumurtalarını bırakır. Çıkan yumurtalar yine taneye zarar vermeye devam eder ve taneler en sonunda dökülürler. Dökülen bu tanelerden tekrar toprakta pupaya yatarak döngüsünü tamamlar.
Zeytin kurdunun zararına dolu yarası veya zeytin sineği diyip geçiştirenler bu dönemde ciddi ekonomik zarara uğrar. Mücadele yöntemi eskiden DİMETHOATE etken maddeli ilaçlarla yapılsa da şuanda bu ilaçlar yasaklandığından mekanik/kültürel mücadele yöntemlerine başvurulmalıdır.
Sabah erken saatlerde hava serinken ağaç altına serilen bir örtü ve biraz sarsıntı ile böcekleri toplayıp bahçeden uzaklaştırabiliriz. Zeytin kurdunun döktüğü ve içerisinde larva olan zeytin tanelerini toplamakta bir diğer yöntem. Yine kış döneminde yapılan yüzeysel bir sürüm de pupaya yatan zeytin kurtlarını öldürecektir.
3-Antraknoz (Colletotrichum gloeosporioides = Gloeosporium olivarum)
Antraknozu kısaca meyve mantarı olarak tanımlayabiliriz. Zaten bünyede var olan bu mantar bakterisi uygun koşulları yakaladığında meyveye nüfus eder ve tamamını ele geçirene kadar da durmaz. Özellikle:
-Sık dikim yapılmış
-Budaması uygun olmayan
-Güneş görmeyen ve hava sirkülasyonu zayıf
-Sulanan veya taban arazide olan
-Meyve zarına zarar veren zeytin kurdu, zeytin sineği gibi zararlıların yoğun olduğu bahçelerde ANTRAKNOZ kaçınılmazdır.
Mücadele edilmediğinde ciddi ekonomik zarara sebep olan bu mantara öncellikle kültürel olarak önlem alınmalıdır. Çözümün büyük bir kısmı yukarda listelenen hususları düzeltmekten geçmektedir.
Zirai mücadele kısmında ise Azoxystrobin ve/veya karışımlı etken maddeleri kullanılabilir.
Zeytin sineği dönemine kadar bu üç hususta dikkat gösterirseniz hem sağlıklı meyve hem de yeni yılın sürgünlerini elde etmiş ve korumuş olursunuz. Zeytin sineği dönemi için zeytinlerin irileşip yağlanmaya başlaması gerekiyor. Yine o dönemde de hafızamızı tekrar tazeleyecek bir içerik paylaşıyor olacağım inşallah.
Tüm zeytin sevdalılarına bol bereketli bir sezon diliyorum. Saygılar, selamlar...
zhlédnutí: 18 838

Video

Zeytinde Çiçek Sonrası Bakımı
zhlédnutí 38KPřed 3 měsíci
Bu videomuzda zeytinde çiçek sonrası yapılması gereken işlemlerden bahsettik. İyi Seyirler...
Meyve Nesli Zeytin Güvesi Mücadelesi
zhlédnutí 17KPřed 4 měsíci
Bu videomuzda meyve nesli güvesinden ve mücadele yöntemlerinden bahsettik. İyi seyirler.
Zeytin Çiçek Dönemi Uygulaması || Zeytin Güvesi Çiçek Nesli
zhlédnutí 32KPřed 4 měsíci
Herkese merhabalar. Bu videomuzda zeytinde çiçek dönemi bakım uygulamalarını anlatmaya çalıştık. Şimdi gelin neyi ne amaçla yaptığımızı detaylı bir şekilde inceleyelim. Zeytin güvesi çiçek nesli kontrolü Bildiğiniz gibi güvenin üç döneminden birisi de çiçek neslidir. Özellikle çiçek ve meyve neslinde zeytin güvesi, üreticilere önemli ekonomik zarar verirler. İlk çiçekler tek tük açtığında güve ...
Zeytinde Çiçek Öncesi Yapılması Gereken Bakım Uygulaması
zhlédnutí 27KPřed 4 měsíci
Bu videomuzda çiçekten önce halletmemiz gereken zararlılardan ve nasıl başa çıkacağımızdan bahsettim. Keyifli seyirler...
Yeşil Gübrenin Sağladığı Avantajlar
zhlédnutí 19KPřed 5 měsíci
Herkese merhaba. Bu videomuzda fiğ özelinde, yeşil gübrelemenin 5 temel faydasından bahsetmeye çalıştık. Hadi gelin her birini sıralayıp detaylandıralım. 1-Doğal Azot Kaynağı Fiğ, yonca, bezelye ve bakla gibi bitkiler havadaki serbest azotu köklerinde biriktirme özelliklerine sahiptir. Bitkiler çiçek dönemine kadar bu azotları biriktirir ve kendi neslinin devamı için çiçekten itibaren kullanmay...
Zeytinde Akar Zararı ve Kontrolü
zhlédnutí 36KPřed 5 měsíci
Herkese selamlar. Bahar ayında ağaçların uyanması ve filizlerin yürümesiyle birlikte zararlı ve haşereler de hızla ortaya çıkmaya başladı. Özellikle çiçeğe kadar olan dönemde pamuklu bit, zeytin güvesi, fidan tırtılı ve zeytin akarları önemli ekonomik zararlar verebilmektedir. Bu videomuzda bu dönemin önemli zararlılarından olan zeytin akarlarıni ele aldık. Bu zararlı, üreticiler tarafından pek...
Üç Membranlı Holder Pompasının Bakımı ve Tamiratı
zhlédnutí 8KPřed 5 měsíci
İyi seyirler..
Zeytinde Çiçek Öncesi Besleme
zhlédnutí 59KPřed 5 měsíci
Herkese merhaba. Çiçek tutumuna adım adım yaklaşırken, kendi bahçemizde uyguladığımız çiçek öncesi yaprak gübrelemesi rutinimizden bahsettik. Bu dönemde hem dal hem somak oluşumu için azot ve fosfor ağırlıklı bir gübreleme yapmamız gerekmekte. Bunun yanında bitkilerin az kullandığı fakat bitki gelişimi için kritik rollere sahip olan mikro besin elementleri de unutulmamalıdır. Yine organik besin...
Zeytinde Üst Gübrelemesi Olarak Amonyum Sülfat Uygulaması
zhlédnutí 22KPřed 5 měsíci
Zeytin ağacının sağlıklı ve verimli bir şekilde yetişmesi için topraktan yeterli miktarda besin maddesi alması gerekir. Bu besin maddeleri arasında azot, zeytinin büyüme, gelişme, çiçeklenme ve meyve tutumu üzerinde önemli bir role sahiptir. Azot, bitkilerin yapısında bulunan aminoasit, protein, klorofil, nükleik asit, hormon ve vitamin gibi bileşiklerin sentezinde kullanılır. Azot eksikliği ve...
Zirai İlaç Seçimi Nasıl Yapılır? || İnternetten BKÜ Sorgulama
zhlédnutí 2,4KPřed 6 měsíci
Herkese merhabalar... Bu videomuzda zirai ilaç seçimimizi nasıl yapacağımızı anlatmaya çalıştık. Keyifli Seyirler...
Zeytinde Magnezyum Nitrat ve Sıvı Üre Uygulaması
zhlédnutí 19KPřed 6 měsíci
Magnezyum, bitkiler için hayati bir mineraldir. Bitkilerde klorofilin yapımında, fotosentezde, enerji üretiminde, enzim aktivasyonunda, fosfor taşınmasında ve aminoasit sentezinde rol oynar . Magnezyum, bitkilerin yeşil rengini, sağlığını, gelişimini ve verimini doğrudan etkileyen bir elementtir. Magnezyum, bitkilerde ikinci derece makro element olarak sınıflandırılır. Yani bitkilerin en çok ih...
Zeytinde Halkalı Leke Mücadelesine Başladık || Bahar Bakımının İlk Uygulaması
zhlédnutí 67KPřed 6 měsíci
Halkalı leke, zeytin yapraklarında görülen ve verim kayıplarına neden olan mantari bir hastalıktır. Hastalığın etmeni Spilocaea oleaginea isimli fungusdur. Bu fungus, ilkbahar ve sonbaharı yağışlı geçen, nemli ve serin/ılık iklim koşullarında 12-24 dereceler arasında gelişir. Ayrıca, iyi havalanmayan, güneş almayan, su tutan ve sık dikilmiş zeytinliklerde hastalık daha fazla yayılır. Hastalık, ...
Zeytinde Taban Gübrelemesi ve Uygulama Yöntemi
zhlédnutí 79KPřed 6 měsíci
Herkese selamlar. Baharın kendini göstermesiyle birlikte toprak altı gübreleme işlemlerine başladık. Gübre seçimi ve gübrenin uygulama biçimi hakkında birkaç hususa beraber göz atalım. Öncelik Her Zaman Organik Madde Toprak, içerisinde yaşayan mikrobiyal varlığı çıkardığımızda ufalanmış kaya parçasından başka birşey değildir. Bu yüzden yıllardır önemsemediğimiz bu canlılığı son yıllarda toprakl...
Hem Şekil Hem Verim Budaması Yapıyoruz
zhlédnutí 119KPřed 8 měsíci
Herkese selam. Bu videomuzda anlattıklarımıza değil yaptığımız işe odaklanmanızı istedik :) Keyifli seyirler...
Zeytinde Kış Bakımı ve Yeşil Gübreleme
zhlédnutí 37KPřed 8 měsíci
Zeytinde Kış Bakımı ve Yeşil Gübreleme
25 Yaşındaki Zeytini Buduyoruz || Değişim Mükemmel Oldu
zhlédnutí 213KPřed 9 měsíci
25 Yaşındaki Zeytini Buduyoruz || Değişim Mükemmel Oldu
Tek Gövde Yaptığımız Ağacın Muhteşem Gelişimi
zhlédnutí 84KPřed 9 měsíci
Tek Gövde Yaptığımız Ağacın Muhteşem Gelişimi
Zeytin Ağacı Çam Gibi Budanır Mı?? || Karar Sizin
zhlédnutí 75KPřed 9 měsíci
Zeytin Ağacı Çam Gibi Budanır Mı?? || Karar Sizin
İki Farklı Zeytinde Detaylı Verim Budaması
zhlédnutí 50KPřed 9 měsíci
İki Farklı Zeytinde Detaylı Verim Budaması
Geçen Yıl Taşıdığımız Zeytinlerin Son Durumu || Zeytin Nasıl ve Ne Zaman Taşınır?
zhlédnutí 76KPřed 9 měsíci
Geçen Yıl Taşıdığımız Zeytinlerin Son Durumu || Zeytin Nasıl ve Ne Zaman Taşınır?
Aşama Aşama Teras Kapatma İşlemi || Teras Kapatma ve Çatı Fiyatları
zhlédnutí 2,5KPřed 9 měsíci
Aşama Aşama Teras Kapatma İşlemi || Teras Kapatma ve Çatı Fiyatları
Gülleci Bulamacı Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?
zhlédnutí 29KPřed 9 měsíci
Gülleci Bulamacı Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?
1 Yaşındaki Zeytin Fidanlarını Buduyoruz
zhlédnutí 11KPřed 9 měsíci
1 Yaşındaki Zeytin Fidanlarını Buduyoruz
Zeytin Ağaçlarınız Çalışmıyorsa Mutlaka İzleyin
zhlédnutí 43KPřed 9 měsíci
Zeytin Ağaçlarınız Çalışmıyorsa Mutlaka İzleyin
Zeytinde Hasat Sonrası Besleme Uygulaması ve Rezerv Yönetimi
zhlédnutí 28KPřed 9 měsíci
Zeytinde Hasat Sonrası Besleme Uygulaması ve Rezerv Yönetimi
Tek Gövde Zeytinde Verim Budaması Yapıyoruz
zhlédnutí 54KPřed 10 měsíci
Tek Gövde Zeytinde Verim Budaması Yapıyoruz
20 Yaşındaki Zeytin Ağacını Buduyoruz
zhlédnutí 13KPřed 11 měsíci
20 Yaşındaki Zeytin Ağacını Buduyoruz
İki Yaşındaki Zeytin Fidanlarını Buduyoruz || Zeytin Nasıl Budanır?
zhlédnutí 21KPřed 11 měsíci
İki Yaşındaki Zeytin Fidanlarını Buduyoruz || Zeytin Nasıl Budanır?
Toprak İşlemenin Zararları Nelerdir? Organik Madde Nasıl Artar?
zhlédnutí 31KPřed rokem
Toprak İşlemenin Zararları Nelerdir? Organik Madde Nasıl Artar?

Komentáře

  • @hayatibayram3425
    @hayatibayram3425 Před 4 hodinami

    Zeytin ağacı su alacak su tutmayacak. Susuz hiç bir şey olmaz. Zeytin ağacı çokda sulanırsa yağ oranı az olur.

  • @mukadderözgüner
    @mukadderözgüner Před 7 hodinami

    merhaba abi dönüme nekadar tahum gerekir

    •  Před 7 hodinami

      Kanalimizda fig ekimi ile ilgili videolarda detayli bilgi mevcut kardeşim.

  • @ImERK-sn8hk
    @ImERK-sn8hk Před dnem

    sagol baba

  • @drhp226
    @drhp226 Před dnem

    İyi akşamlar hocam. Aparatın silkeleme yapabilmesi için 1.3hp motor yeterli mi sizce?

  • @hamiteren9169
    @hamiteren9169 Před dnem

    abim damlama çekili bir bahçede bunu nasıl yapacaksın .biçmek için toplaması geri sermesi falan dünya iş demek kiraz yetiştiriyoruz ayrıca neyle biçeceksin arasına makina girmez kosa ile biçersen belki oda birsürü iş yükü biz ticaretini yaptığımız işte iş yükünü azaltan işlere bakmak zorundayız malesef başka çare varsa dinlemeye hazırım

  • @bekirelibuyuk1280
    @bekirelibuyuk1280 Před 2 dny

    Yunus abi fiği rotavotör ile mi biçiyorsunuz

  • @SerefCoskun-iy8ro
    @SerefCoskun-iy8ro Před 2 dny

    Kolay gelsin.yunus hocam

  • @user-cz6ob3ze6z
    @user-cz6ob3ze6z Před 2 dny

    Hatay İskenderun'dayım. Ben çiftçi değilim. Bahçemde meyve ağaçları var. Yaklaşık 10 yıl oldu, toprağı sürdümüyorum. Yabani otlarla mücadele için zehir de atmıyorum. Sadece çim biçme makinası ile bu otları biçiyorum, biçtiriyorum. Şimdi bahçenin her yeri yabani ot cennetine dönüştü. Ne ararsanız var! En çok ayrık otlarından rahatsız oluyorum. Her yeri istila ediyor, işgal ediyorlar. Elbette yılan çiyan gibi tehlikeli hayvanlar da çoğalıyorlar. Bu yabani bitki ve hayvanlarla ne yapmalıyım bilmiyorum. Bu konuda önerileriniz bekliyorum. İyi günler.

    •  Před 2 dny

      Tehlikeli hayvanlar barinabildigi ve saklanabildigi için bazende avlanabilmek icin burayi tercih ederler. Dibe yakin bicildiginde bu sorun da ortadan kalkar. Ayrik eger sebze vs ekmiyorsaniz meyve agaclariyla simbiyotik çalışır.

  • @gizilgayalar8569
    @gizilgayalar8569 Před 2 dny

    Kardeşim olayı çözümüşsün malçsız tarım baştan sona maliyet ve verimde düşüklük hastalık ilaç demektir

  • @gizilgayalar8569
    @gizilgayalar8569 Před 2 dny

    Malçsız ve otsuz tarım olmaz olayı iyi çözmuşsün kardeşim helal olsun

  • @flowerr07
    @flowerr07 Před 2 dny

    benim saksıda zeytinim var balkonda güneşten uçları buruştu sıcaktan düzelirmi acaba sonradan

  • @mustafabalci8783
    @mustafabalci8783 Před 3 dny

    Kolay gelsin Elinize emeğinize sağlık Teşekkür ederim Çok güzel bir açıklama yaptınız fakat iki sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim birincisi geçen yıldan artakalan Gülleci bulamacının kullanabilir miyiz ikincisi kullanırken direkt pompaya katıp mı kullanıyoruz yoksa sulandırıyor muyuz ölçüsü nedir

    •  Před 2 dny

      Olumsuz sartlarda saklanmamis ise bozulma pek olmuyor kardesim. Karisim orani da 100 litre suya kışın 2kg yazinsa yarim kiloya kadar dusulebilir.

  • @HakanPalangur
    @HakanPalangur Před 3 dny

    👍

  • @mahmutguler3836
    @mahmutguler3836 Před 3 dny

    arkadaşlar fiğ ve kuru ot gübresi kullanılan bölgede yangın tehlikesine karşı yağmurlama fiskiye sulama yapılmalı

  • @desifre8436
    @desifre8436 Před 3 dny

    PEKI HİÇ OTU BİÇMEDEN OTLARI TABAMEN GÖMSEK YEŞİL GÜBRE ÇÜRÜMEDEN DOLAYI TOPRAĞI HUMUSLAMIŞ OLMUYORMUYUZ TOPRAK HAVALANSIN FİYE DEĞİL ÜZERİNDEKİ OTLARI GÖMEREK HIZLA ZENGİN HALE GELMESİNİ SAĞLIYORUZ.BU YUBUS DENEN KİŞİ ÇARPITIYIR AYNI SON GÜNLERDE ANIZ YAKTIRDIKLARI GİBİ

  • @hannibalbarca762
    @hannibalbarca762 Před 4 dny

    Niçin zeytin sulanmaz başlığı atmışsınız

    •  Před 4 dny

      Etrafta çokça dillendirildigi şekilde tirnak icinde ifade ettik ve dikkat cektik.

  • @yusasays
    @yusasays Před 4 dny

    sadece fiğ ekmek yerine lavanta,reyhan,kekik yonca da karıstırsak nasıl olur?bunları çıcek acınca mı bıcmemız gerek? emegınız ıcın tesekkurler

  • @uykan69
    @uykan69 Před 4 dny

    Dalların kırılması güzel verimin işareti olduğu kadar, budama ile ilgili bir konu olabilir mi? Budama ile aşırı zeytin oluşumu önlenerek kararında zeytin oluşumu sağlanmaz mı?

  • @uykan69
    @uykan69 Před 4 dny

    Yaş 55, kısmetse ufak çaplı zeytinliğimizle uğraşacağım. Tesadüfen gördüm. Videonuz oldukça faydalı. Gördüğüm en derli toplu iş. Emeğinize sağlık. Hakkınızı helal edin.

  • @gmsnkrtrnkptn5431
    @gmsnkrtrnkptn5431 Před 5 dny

    Sayın ağabeyim hasat zamanına yakın güvercin gübresi atsak zararımı olur faydasımı ? selamlar saygılar bol bereketli güğnleriniz olsun inşaallah :)

  • @yusufkalekaps6268
    @yusufkalekaps6268 Před 5 dny

    Bence hiç kimse olumlu veya olumsuz cevap vermemeli.Her şey tecrübe ile elde edilir mesala bahçenizin bir kısmını üstadın dediği gibi yapın bir kısmını da bildiğiniz gibi yapın sezon sonunda verileri değerlendirin hangisi olumlu ise onu yapın bence.yine de üstad ın verdiği bilgi ve eğmeğine teşekkürler ederiz.

  • @muratturhan5162
    @muratturhan5162 Před 5 dny

    Fiğe buğdayı neden ekliyoruz onu anlamadım

  • @Ceyhanliariciramazan

    Kaça kaç ekilmiş bu tarla

  • @esaturegen8588
    @esaturegen8588 Před 5 dny

    Hangi fiğ cinsini ekiyorsunuz

  • @ozanyazgan2151
    @ozanyazgan2151 Před 6 dny

    Dörtyol gardasim beni atarmisin

  • @rasitduran4796
    @rasitduran4796 Před 6 dny

    Abi kolay gelsin Eylül ayı içinde zeytine şeker ve üre gübresini karıştırıp versem zararı olurmu sürgün yaptırmak istiyorum

  • @CengizKanlı
    @CengizKanlı Před 6 dny

    Abi elinize sağlık çok güzel anlaşılır bir video olmuş size ulaşacağımız bir tl numarası alabilirmiyiz

  • @alijapengturk1550
    @alijapengturk1550 Před 6 dny

    Zeytin silkeleme makinesi olarak neyi tavsiye edersiniz?

  • @esaturegen8588
    @esaturegen8588 Před 7 dny

    Bizde 1yıl 2,7kg'da 1kg, 1yılda 4 yada 5kg'da 1kg veriyor tek sıra halinde tarlanın aşağı doğru eğimli olduğu yerde ekili zeytini hiç sulamıyoruz meyve ağacını suladığımızda ondan faydalanıyor heralde ama hiç sulanmayan yerdede ağacımız var sonuç aynı

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 7 dny

    Aleykumselam, Net, sade, tertipli, anlaşılır. Allah razı olsun, emeğinizi en güzeliyle mükafatlandırsın. Allah'a emanet olun.

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 7 dny

    Aleykumselam. Allah razı olsun, elinize dilinize sağlık.

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 7 dny

    Aleykumselam, Allah razı olsun Hocam. Emeğinize sağlık.

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 8 dny

    Aleykumselam, Eğitici bir video. Allah razı olsun.

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 8 dny

    Allah razı olsun. Sayenizde kıymetli bilgiler ediniyoruz.

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 8 dny

    Aleykumselam, Faydalı bilgileriniz için teşekkürler. Allah razı olsun.

  • @biran44r
    @biran44r Před 8 dny

    No-till farming (also known as zero tillage or direct drilling) is an agricultural technique for growing crops or pasture without disturbing the soil through tillage. No-till farming decreases the amount of soil erosion tillage causes in certain soils, especially in sandy and dry soils on sloping terrain. Other possible benefits include an increase in the amount of water that infiltrates into the soil, soil retention of organic matter, and nutrient cycling. These methods may increase the amount and variety of life in and on the soil. While conventional no-tillage systems use herbicides to control weeds, organic systems use a combination of strategies, such as planting cover crops as mulch to suppress weeds.

  • @Zeytinciftcisi
    @Zeytinciftcisi Před 8 dny

    Yunus bey kullandığınız budama makası ve budama testeresi hakkında bilgi verir misiniz ben testere olarak elinizdekini rico olduğunu anladım ince kalın orta hangi diş olanını kullanıyorsunuz lütfen bilgi verir misiniz ?

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 8 dny

    Aleykümselam, Allah razı olsun. Sayenizde kapsamlı bilgiler ediniyoruz. Konu bütünlüğü, muhteva, örnekler ve hacim videolarınızı daha da anlaşılır kılıyor. Elinize, emeğinize sağlık.

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 8 dny

    Hasattan itibaren, sırasıyla bakım ve mücale izahı kitap ve okul ayarında. Allah bu iyiliklerinizi katında en güzeli ile mükafatlandırsın. Allah'a emanet olun.

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 9 dny

    Allah razı olsun Yunus bey, Bir öğretmen hassasiyeti ile özenle ve güzel örnek sunarak yormadan izah ediyorsunuz. Uslûbunuz anadolu irfanı. Her soruya cevap yazıyorsunuz. Kanalınız çok daha fazla aboneyi hak ediyor. Arkadaşlar lütfen beğeni, yorum ve tavsiye ederek destek verelim. Allah razı olsun, Allah'a emanet olun.

  • @melikakgul7935
    @melikakgul7935 Před 9 dny

    Salaklaşmayın alın 2 tane kaz yabanı ot filan 3 günde kalmıyor hemde gübre yapıyor

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 9 dny

    Aldığınız neticeler uygulamaların doğruluğuna işaret. Faydalı bilgileriniz , emeğiniz ve zamanınız için teşekkürler. Allah razı olsun, işinizin bereketini artırsın.

  • @MehmetYılmaz-s4n
    @MehmetYılmaz-s4n Před 9 dny

    Bin ağacın bininde de akar vae hemde çok fazla ne yapmam lazım ağaçlar iki yaşında 😢

  • @MehmetYılmaz-s4n
    @MehmetYılmaz-s4n Před 9 dny

    Bin ağacın bininde de akar vae hemde çok fazla ne yapmam lazım ağaçlar iki yaşında 😢

  • @MehmetYılmaz-s4n
    @MehmetYılmaz-s4n Před 9 dny

    Bin ağacın bininde de akar vae hemde çok fazla ne yapmam lazım ağaçlar iki yaşında 😢

  • @MehmetYılmaz-s4n
    @MehmetYılmaz-s4n Před 9 dny

    Bin ağacın bininde de akar vae hemde çok fazla ne yapmam lazım ağaçlar iki yaşında

  • @MehmetYılmaz-s4n
    @MehmetYılmaz-s4n Před 9 dny

    Bin ağacın bininde de akar vae hemde çok fazla ne yapmam lazım ağaçlar iki yaşında

  • @MehmetYılmaz-s4n
    @MehmetYılmaz-s4n Před 9 dny

    Benim ağaçlar çok kötü oldu yapraklar berbat oldu yardım edermisiniz

  • @ulszn6194
    @ulszn6194 Před 9 dny

    Abi ben malatya da yaşıyorum bizde tütün ekiyoruz ben bu fiğdi korungaydı şalgamdı eksem biz tütünü haziran ayının ilk hafta sı ekiyoruz işte ekim den bir ay önce tarlayı sürüp bunu eksem olurmu? Yada sizin bi deneyiminiz varmı gerek sebze gerek mısır

  • @abc-oh7jm
    @abc-oh7jm Před 10 dny

    Allah razı olsun, mümkün olan farklı örnekleri seçerek her durum için çözüm sunuyorsunuz. Elinize, emeğinize sağlık.