Conferintele CINETic
Conferintele CINETic
  • 4
  • 51 202
Conștiinciozitate 101 - Dr. Marius M. Stanciu
Conferințele CINETic
Conștiinciozitate 101
Conferință susținută de Dr. Marius M. Stanciu, Facultatea de Psihologie, Universitatea Bucureşti
29 septembrie 2019 | 11:00 | CINETic UNATC București
Ce ne garantează succesul în viață ? Cel puțin 10.000 de ore de muncă asiduă (Gladwell, 2008) ? Norocul și oportunitățile sociale (Frank, 2016; Mauboussin, 2012; Taleb, 2010) ? Providența divină ? A ajuns Bill Gates miliardar datorită inteligenței și perseverenței sale, datorită norocului, datorită faptului că mama sa, Mary Gates, era parte din corpul director al IBM sau…toate variabilele de mai sus ? Am ajuns, oare, în punctul în care poveștile de succes sunt spuse doar de cei care au câștigat toate loteriile relevante ale vieții sau pasiunea și perseverența încă mai au greutate ?
Din nefericire, ultimul deceniu ne-a pus în față o serie de cercetări empirice elaborate care ne arată că: (1) jumătate din varianța veniturilor avute de o persoană este explicată de țara sa de reședință (Milanovic, 2016); (2) statutul socio-economic al părințiilor este cel puțin la fel de relevant ca inteligența în determinarea succesului în viață (Papageorge & Thom, 2018); și (3) este statistic improbabil ca cei mai de succes indivizi să fie, de asemenea, și cei mai înzestrați genetic sau talentați într-un anumit domeniu (Pluchino, Biondo & Rapisarda, 2018). Poate că toate aceste studii exprimă ce ne stătea pe buze tuturor dar ne era teamă să o spunem cu voce tare: norocul contează !
Totuși, după cum o arată și numeroase studii realizate în ultimele două decenii (e.g. Judge, 1999; Roberts et al. 2009; Salgado, 1997; Schimdt & Hunter, 2004), cel puțin un factor de personalitate de ordin superior corelează cu succesul profesional, satisfacția în cuplu și speranța de viață. Acel factor poartă numele de Conștiinciozitate și reprezintă poate singura contragreutate a ghinionului pe care o avem.
Personalitatea noastră, bineînțeles, are un coeficient înalt de eritabilitate (Jang et al., 1996). Conștiinciozitatea, însă, este una din dimensiunile cele mai puțin influențate de gene. Vrei să afli cât de mult putem lucra activ la modificarea acestui factor sau ce putem face dacă avem o mână proastă la “pokerul” genetic, istoric, socio-econimic și cultural ? Vino duminică, pe 29 septembrie, ora 11:00 la CINETIC și află toate aceste lucruri de la Dr. Marius M. Stanciu.
P.S: Inițiala M. a conferențiarului nu vine de la vreun prenume real, dar studiile arată că aceasta influențează pozitiv percepția publicului atunci când vine vorba de aprecierea calității academice a unei prezentări (van Tilburg & Igou, 2014). Măcar suntem sinceri.
___
Marius M. Stanciu este doctor în psihologie, psiholog clinician, psihoterapeut cu drept de liberă practică și cadru didactic asociat al Universităţii din Bucureşti. A absolvit în calitate de şef de promoţie atât Facultatea de Psihologie și Științele Educației (licențiat cu 10), cât și Facultatea de Ştiinţe Politice în cadrul aceleiași universități, având de asemenea trei titluri de master în domenii diverse precum politologia, diplomaţia şi psihoterapia cognitiv-comportamentală. În anul 2013 a primit Premiul Excelenţei în cadrul Galei Performanţei. Preocupările sale curente gravitează în jurul popularizării unei conceptualizări continue a patologiilor psihice și susținerea practicii bazate pe dovezi în planul serviciilor dedicate sănătății mintale.
___
Organizatori:
Stanciu Marius - Cabinet Individual de Psihologie
CINETic UNATC
___
Inițiate în aprilie 2018, Conferințele CINETic sunt gândite ca o serie de întâlniri și dezbateri pe teme de psihologie aplicată, neuroștiință, noi tehnologii, medii digitale și interacțiunea cu teatrul și cinematografia, într-un sens mai larg, propunându-și să aducă în spațiul public cele mai noi cercetări în aceste domenii.
Echipa de implementare:
Inițiator: Prof.univ.dr. Horea Murgu
Coordonator de program: Dr. Elena Belciu
Sunet: Ing. Mihai Gheorghiu
Editor imagine: Bogdan Alexandru
zhlédnutí: 7 389

Video

AR și VR în psihoterapie. Oportunități și riscuri - Dr. Marius M. Stanciu
zhlédnutí 2KPřed 5 lety
Conferințele CINETic AR și VR în psihoterapie. Oportunități și riscuri Conferință susținută de Dr. Marius M. Stanciu, Facultatea de Psihologie, Universitatea Bucureşti 17 iunie 2018 | 11:00 | CINETic UNATC București Ideea de a folosi realitatea virtuală (VR) sau augmentată (AR) pentru a îmbunătăți demersul terapeutic părea, chiar și acum două decenii, o perspectivă ce ține mai degrabă de domeni...
De ce înghițim atâtea mizerii? Rațiunea în era post-adevărului - Dr. Marius M. Stanciu
zhlédnutí 7KPřed 5 lety
Conferințele CINETic De ce înghițim atâtea mizerii? Rațiunea în era post-adevărului Conferință susținută de Dr. Marius M. Stanciu, Facultatea de Psihologie, Universitatea Bucureşti 20 mai 2018 | 11:00 | CINETic UNATC București De când filozoful american Harry G. Frankfurt a scris celebra sa lucrare despre retorică și dezinformare, intitulată expresiv, On Bullshit (2005), societatea umană a cuno...
„Fereastra” din creier prin care ne putem controla organismul - Dr. Dragoș Cîrneci
zhlédnutí 35KPřed 5 lety
Conferințele CINETic „Fereastra” din creier prin care ne putem controla organismul Conferință susținută de Dr. Dragoș Cîrneci, Universitatea Spiru Haret din Bucureşti 5 mai 2018 | 11:00 | CINETic UNATC București Amintirile noastre, planurile noastre de viitor, lucrurile pe care ni le imaginăm, visele cu ochii deschişi, poveştile, preferinţele, convingerile, felul ȋn care ȋi judecăm pe alţii dar...

Komentáře

  • @user-jm7co4cq8h
    @user-jm7co4cq8h Před měsícem

    ❤ foarte interesant!!!

  • @user-wm1gq3bj6p
    @user-wm1gq3bj6p Před měsícem

    Multumim pt un material foarte bun plus felul de a l prezenta

  • @alexciobanu3819
    @alexciobanu3819 Před měsícem

    feedback-ul neural se produce instant si totul se schimba in fctie de alegerile noastre iar lumea arata doar asa cum o facem noi sa fie, salut ! )

  • @valizadar5690
    @valizadar5690 Před měsícem

    Doar două lucruri e nedrepte în viața asta: 1. Faptul de a iubi cu patoṣi un podcast aproximativ anonim ❤ 2. Domnul Nostru Gri-Gore Leşe 🙏

  • @user-mz9oy2vb9p
    @user-mz9oy2vb9p Před měsícem

    Grație, am conștientizat schimbările fazei rem, în somn,cînd aveam examene în tinerețe, nu mă trezeam noaptea din somn, acum, la un stes mai major, remul nu mai rezistă ,și mă trezește din somn.😊😊😊

  • @nelu2307
    @nelu2307 Před 2 měsíci

    Oare, noi avem creier,sau creierul ne are pe noi?

  • @Scris125
    @Scris125 Před 2 měsíci

    Nu prea cred Domnule doctor ...Gemenii de la prima clipa cind s-au născut deja sunt diferiți...

  • @missirina6912
    @missirina6912 Před 2 měsíci

    😂😂😂 Sorry for you but 😂😂😂 Rezultatul oricărui studiu = "... albinița fără aripi e surdă!". 👎 Cu considerație, ...

  • @alexesthetics7485
    @alexesthetics7485 Před 2 měsíci

    regele ma regele

  • @neagumi
    @neagumi Před 2 měsíci

    Foarte simple explicatiile si de efect. Foarte usor de ascultat, felicitari!

  • @bogdanistriteanu1533
    @bogdanistriteanu1533 Před 2 měsíci

    Mulțumim mult pentru expunerea excepțională și efortul de a o populariza ! Învățătorii , profesorii și întregul Minister al învățământului ar trebui sa- și însușească tot ceea ce prezentați !

  • @Antantedizemanepe
    @Antantedizemanepe Před 2 měsíci

    Video viral

  • @lidiageacar516
    @lidiageacar516 Před 2 měsíci

    Bravo! eu cred că și limbile sunt vorbite după climă!!!

  • @Ciprian-lb1gn
    @Ciprian-lb1gn Před 2 měsíci

    Las o balta nenicule, zodiacul e cel care ne defineste...cauta si explica i tu prostiile astea, de exemplu, unui scorpion nascut in octombrie...te trimite imediat la plimbare1!

  • @Ema-ew5bw
    @Ema-ew5bw Před 2 měsíci

    Ce putem face noi, CEI CU TULBURĂRI DE PERSONALITATE SAU CHIAR BOLNAVI DE SCHIZOFRENIE, pentru a îmbunătăți situația noastră?

  • @victorinborsciov6817
    @victorinborsciov6817 Před 2 měsíci

    Sunt studii? care studii?Tare as vrea sa gasesc si niste linkuri care sa ne dirijeze spre cateva studii, cercetari, dovezi palpabile. Oi fi eu iubitor de Pink Floyd, Eric Clapton and the like dar tot am o problema cu procesarea informatiilor fara backing up-ul doveziilor, cercetarilor sau eventual al marturiilor.

    • @George.P.G
      @George.P.G Před 2 měsíci

      Nu știi să cauți?

    • @victorinborsciov6817
      @victorinborsciov6817 Před 2 měsíci

      @@George.P.G Wrong answer! Sunt obisnuit cu lumea ceva mai civilizata care afiseaza frecvent link-uri cu surse de informatie "down bellow". Si apropo, "nu stiti sa cautati" este formula civilizata de "abordare" a unei terte persoane pe care in definitiv si personal nu o cunosti.

    • @George.P.G
      @George.P.G Před 2 měsíci

      @@victorinborsciov6817 vrei să te iau la persoana a 3 ca nu știi să cauți? Ai dreptate, cei mai bătrâni le este greu să caute!

    • @MrNumedeutilizator
      @MrNumedeutilizator Před 2 měsíci

      Te-ai uitat la video? Adica... poti da lejer un search pe google. Pur si simplu iei titlul studiului din powerpoint-ul pe care il prezinta Doctorul. Era mai facil sa fie adaugat si la video dar nu e un capat se tara si nici nu stirbeste verdicitatea studiilor in sine.

    • @victorinborsciov6817
      @victorinborsciov6817 Před 2 měsíci

      @@George.P.G Pentru limba romana, apasati tasta X. "Celor mai batrani le este greu sa caute" Ai multe de invatat stimabile!

  • @lucretiatita1748
    @lucretiatita1748 Před 2 měsíci

    😮

  • @amppu37
    @amppu37 Před 3 měsíci

    Felicitari pentru aceasta conferinta, nota 10! Nota 2 pentru sunet !!

  • @rcosmin85
    @rcosmin85 Před rokem

    Excelenta lectura !

  • @antoniobalint7206
    @antoniobalint7206 Před 2 lety

    Felicitari!

  • @coreyt3m4
    @coreyt3m4 Před 3 lety

    Dilema Secolului despre "viata si moarte" nud in public si balta de singe (RELIGIE, SEX SI SOCIETATE)TIMPUL!!???.

  • @Agrippa79
    @Agrippa79 Před 3 lety

    Se știu cauza principală a deteriorării ADN, scurtarea telomerilor. Există tehnologia pentru contracarare - vezi interviul lui Cristian Muresanu cu Michael Ledwith. În plus, gândul creează realitatea. Tendința de stress la nou se poate diminua prin aport conștient. Concluziile ironico-pesimiste sunt acum caduce.

  • @varain87
    @varain87 Před 3 lety

    deci e bine s-o ai mare (constiinciozitatea) m-am linistit :))

    • @mariusstanciu8536
      @mariusstanciu8536 Před 2 lety

      Zi și tu...am coborât din turnul de fildeș să validez empiric comentariul ! :))

  • @varain87
    @varain87 Před 3 lety

    ce fetze au aia din public. e clar ca n-au inteles nimic :)))

  • @varain87
    @varain87 Před 3 lety

    ne-a luat o suta de ani sa ne prindem ca si capul de sus e important :)))

  • @tovarashu7
    @tovarashu7 Před 3 lety

    ii place poker-ul

  • @danielgavrilescu2040
    @danielgavrilescu2040 Před 3 lety

    Mai mult decat interesant ! Intamplator dupa ce am vizionat intreaga prezentare am gasit o prezentare spectaculoasa pe TED referitoare la auto-control , atentie la min 13:50 czcams.com/video/L9Cgaa8U4eY/video.html , Wim Hof Ice Man se refera la controlul temperaturii printr-o tehnica de respiratie care "se conecteaza profund" la sistemul nervos si cel imunitar. Surprinzator mentioneaza in mod natural aceasta legatura care este in fapt dezbatuta in aceasta prezentare.

  • @iuliasag9685
    @iuliasag9685 Před 3 lety

    Fara cuvinte... Traim in bezna fara aceste informatii

  • @rock_sheep4241
    @rock_sheep4241 Před 3 lety

    Marius esti unul dintre cei mai faini oameni, imi face mare placere sa te ascult. Si Marius, a prezis epideamia cu 4 luni inainte :)) 49:40

  • @Naratifan
    @Naratifan Před 3 lety

    Felicitari, foarte buna prezentarea !!!!

  • @tataruovidiu9305
    @tataruovidiu9305 Před 4 lety

    Ma faci sa ma simt mic=)))

  • @itadriro
    @itadriro Před 4 lety

    min 38:02 "Tot ceea ce exista e materie" Nu! Timpul nu e materie. Gandirea nu e materie. Spatiul nu e materie.

  • @outofq
    @outofq Před 4 lety

    1 de ce ufologia si chiropraxia sunt pseudo stiinte? 2 44:40 >galaxiile< din calea lactee?

  • @rodicagheorghiu4444
    @rodicagheorghiu4444 Před 4 lety

    Excelenta expunere!.. Complimenti!..

  • @ninaratiu
    @ninaratiu Před 4 lety

    Genial.

  • @NoGyiEa
    @NoGyiEa Před 4 lety

    *25:27** Adevărul este în teologie ? What ?*

    • @sergiuoprea357
      @sergiuoprea357 Před 4 lety

      manci cacaa

    • @RaduP3
      @RaduP3 Před 3 lety

      ce vrea sa zica e ca stiinta nu ofera adevarul iar pentru cine nu intelege asta si tot cauta adevarul, sa caute asta in teologie. nu sugereaza ca teologia ofera raspunsuri reale, ci doar raspunsuri pe care le predica ca adevar

    • @KillYourIdols81
      @KillYourIdols81 Před rokem

      "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine" , asta nu o gasesti in nici o stiinta...omu are dreptate

  • @monixpublicitate3532
    @monixpublicitate3532 Před 4 lety

    Multumesc din suflet pentru ca ne-ati daruit asa un material!!! Sunteti genial... si cu suflet mare!!! O spune un om care a citit sute de carti filozofie, business, putin si psihilogie... n-am gasit asa ceva nici la celebrele tedex... felicitari!!!🤗🤗🤗🙏🙏🙏

  • @ionicastefan2656
    @ionicastefan2656 Před 4 lety

    Bun !

  • @titinica8732
    @titinica8732 Před 4 lety

    nu m-ai convins...o gramada de date tehnice...din surse problematice...si cam atat...

    • @banipejos8551
      @banipejos8551 Před 4 lety

      omul e o enciclopedie , e greu sa l intelegi, mai ales cand te numesti Titi .

    • @IceNyx
      @IceNyx Před 4 lety

      Scopul stiintei nue sa te convinga. Datele tehnice spun adevarul. Sursele nu par problematice, au doar limitari. Nu e mai bine sa fim precauti si sa stim limitarile decat sa nu le stim si sa fim convinsi?

    • @M33838
      @M33838 Před 2 lety

      @@banipejos8551 Mai ales când te crezi mare și tare, asa ca tine. Spune bani pe jos.

  • @pacalageorgiana7183
    @pacalageorgiana7183 Před 4 lety

    Nu inteleg comentariile negative. Omul este foarte rational si argumenteaza tot ceea ce sustine. Mie mi se pare ca este cel mai bun psihoterapeut din Bucuresti.

    • @RaduP3
      @RaduP3 Před 3 lety

      Este un terapeut bun, de acord.

  • @M8012PV
    @M8012PV Před 5 lety

    nu im-i permite sa ma subscriu, im-i apare sa cancelez, nimic mai mult am voie decit la comentari care sigur nici alea nu ajung in Romania

    • @RaduP3
      @RaduP3 Před 4 lety

      daca va apare sa cancelati atunci cand vrei sa va abonati, inseamna ca sunteti deja abonat.

  • @sobolancubile5741
    @sobolancubile5741 Před 5 lety

    38:02 "Cel mai mare filozof din toate timpurile David Hume" HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHA

  • @oanamarcus8793
    @oanamarcus8793 Před 5 lety

    Prezentarea asta e dezastru!!!